- Ministrul de stat pentru coordonarea activitatilor economice, Adriean Videanu, are 42 de ani (s-a nascut la 1.06.1962, la Grevenicu, jud. Teleorman). Este casatorit, are doi copii. A absolvit Facultatea de Transporturi, sectia autovehicule rutiere, a Institutului Politehnic Bucuresti. Este de profesie inginer.

A intrat in politica in 1990, ca membru FSN, iar in prezent este vicepresedinte PD. Este parlamentar din 1990. In legislatura 2000 -2004, a renuntat la mandat in favoarea afacerilor. La alegerile parlamentare din 2004 a obtinut un nou mandat de deputat.

- Ministrul de stat pentru coordonarea activitatilor in domeniul culturii, educatiei si integrarii europene, Marko Bela, are 53 de ani. S-a nascut la 8.09.1951 la Tirgu Secuiesc, judetul Covasna. Este casatorit si are trei copii. Este absolvent al Facultatii de Filologie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Activitatea politica si-a inceput-o in 1989, fiind membru fondator si vicepresedinte al UDMR Mures. Din 1993, Marko Bela este presedinte al UDMR. El este senator din 1990, fiind ales in toate legislaturile. La alegerile din 2004 a candidat la Presedintie.

- Ministrul de stat pentru coordonarea activitatilor privind mediul de afaceri si IMM-urile, George Copos, are 51 de ani (s-a nascut la 27.03.1953), este casatorit si are un copil. Este de profesie jurist si economist, este om de afaceri si patron al Clubului de fotbal Rapid Bucuresti.

In declaratia de avere publicata pe site-ul Senatului, Copos a mentionat, la rubrica "asociat sau actionar la societati comerciale", opt societati - S.C. ANA Group S.R.L., S.C. ANA Industrial Investments S.R.L., S.C. ANA Hotels S.A., S.C. ANA Electronic S.R.L, S.C. ANA Pan S.A., S.C. ANA Teleferic S.A., S.C. ANA Trans International S.A., Switel Corporation.

George Copos s-a inscris in Partidul Umanist in octombrie 2004, cu putin timp inainte de inceperea campaniei pentru alegerile parlamentare. El a candidat pentru un loc in Senat, pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR din judetul Arges. In Senat, Copos detine functia de vicepresedinte al Comisiei economice.

- Ministrul Justitiei, Monica Macovei are 45 de ani, este presedinta Asociatiei pentru Apararea Drepturilor Omului-Comitetul Helsinki. Este avocat al cetatenilor romani in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg. De asemenea, este expert in cadrul Consiliului Europei.

Are studii de master in drept constitutional comparat - Universitatea din New York (1992-1993), cursuri avansate in apararea drepturilor omului (1995) - Universitatea Abo din Finlanda, Universitatea din Birmingham, Facultatea de Drept-Institutul de Drept European din Marea Britanie - Teoria si Practica in Drepturile Internationale ale Omului(1994).

In 1982 a absolvit Universitatea Bucuresti-Facultatea de Drept, cu "magna cum laudae". Monica Macovei cunoaste limbile engleza si franceza. Are un copil.

- Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Nagy Zsolt, s-a nascut la 21 iunie 1971, la Tirgu Mures. Este casatorit si are doi copii. Este membru UDMR din 1990. In perioada 2003-2004, a fost conducatorul programului de colaborare dintre UDMR si Ministerul Informaticii si Comunicatiei din Ungaria privind societatea informationala.

In 2004 a fost sef de campanie nationala pentru alegerile locale si generale. In 1995 a absolvit Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, Facultatea Automatica si Calculatoare, ca Inginer diplomat profilul Stiinta Sistemelor si a Calculatoarelor, specializarea Automatica si Informatica Industriala.

- Ministrul delegat pentru Comert, Iulius Winkler, are 40 de ani (s-a nascut la 14 martie 1964), este casatorit si are un copil. Este absolvent al Facultatii de Stiinte (profil economic, specializarea finante si asigurari) a Universitatii Petrosani, al Facultatii de Electrotehnica (specializarea electronica si telecomunicatii) - Institutul Politehnic "Traian Vuia", Timisoara.

Vinkler este membru al UDMR din 1991 si a fost deputat.

- Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, are 35 de ani (s-a nascut la 02.08.1969), este absolvent al Academiei Tehnice Militare - sef de promotie, precum si al unui Program MBA Romano-Canadian - Magna Cum Laudae. Pina sa fie ales in Parlament, Seres a fost director comercial la S.C. CRC Electric S.R.L.

, anterior detinind, printre altele, functia de director dezvoltare afaceri si strategii la Grupul GRIVCO. Codrut Seres este membru al Partidului Umanist din anul 2001. In ianuarie 2003 a devenit secretar general al partidului, in 2004 vicepresedinte al PUR, iar in vara aceluiasi an a fost desemnat candidat la Presedintie.

El nu s-a mai inscris insa in cursa pentru Cotroceni, dupa ce PUR a decis sa participe in alegeri in alianta cu PSD, candidatul comun al Uniunii Nationale PSD+PUR fiind Adrian Nastase. Seres fusese nominalizat pentru functia de viceprim-ministru, in cazul in care Uniunea ar fi cistigat alegerile.

La scrutinul din noiembrie, Ioan Codrut Seres a fost ales senator, ulterior fiind desemnat si vicepresedinte al Senatului.

- Ministrul delegat pentru coordonarea autoritatilor de control, Sorin Vicol, are 34 de ani (s-a nascut la 8 iunie 1970), este casatorit si are un copil.

Vicol este de profesie jurist, este absolvent al Academiei de Politie – profilul Stiinte juridice, specialitatea Drept-cursuri de zi si a unor cursuri postuniversitare la Universitatea Bucuresti-Facultatea de Drept, specializarea Stiinte penale.

Vicol a fost consilier la Autoritatea Nationala de Control-Directia Juridica, din septembrie 2003 pina in prezent, iar anterior a lucrat si la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare-Directia Generala Juridica. Este membru al Partidul Umanist.

- Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, are 50 de ani (s-a nascut la 26 martie, 1954, la Tirgu Mures). Este casatorit si are o fiica. A absolvit Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Timisoara, in anul 1977. Intre 1979 si 1984 a fost economist. Este membru UDMR din 1990.

In perioada 1996 - 2000 a fost secretar de stat in MLPAT. Este parlamentar din 1991, cu exceptia legislaturii 1996-2000.

- Ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, are 54 de ani ( s-a nascut la 9 mai 1950), este casatorit si are trei copii. Este absolvent al Facultatii de medicina generala IMF Bucursti, Diploma de merit – sef de promotie.

Este cadru universitar la UMF Carol Davila Bucuresti, obtinind toate treptele universitare prin concurs din 1978 pina in prezent si medic primar – medicina interna si cardiologie la Spitalul Universitar Bucuresti - toate gradele medicale obtinute prin examen din 1974 pina in prezent. Este presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Cinteza este presedinte interimar al PNL sector 2 Bucuresti si membru supleant in BEX al PNL.

- Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, are 56 de ani ( s-a nascut la 24 aprilie 1948), este casatorit si are doi copii. Este de profesie inginer, absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, Facultatea de Transporturi.

A lucrat la Directia de Inspectie si Control General din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti din 2001, a fost secretar General al Ministerului Transporturilor- 1998 – 2000, Director General – Directia Generala Management, strategie si Integrare Europeana din cadrul Ministerului Transporturilor- 1997 – 1998. Este membru al PD din 2001.

- Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, are 44 de ani (s-a nascut la 8 iulie 1960), este casatorit si are doi copii. Este absolvent al Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere Brasov si doctorand in economie forestiera.

A fost director al Directiei Silvice Suceava, 1997 – 2000, sef ocol silvic, Directia Silvica Suceava, 1991 – 1997 si inginer silvic, Directiile Silvice Botosani si Suceava. Este vicepresedinte al PNL si senator de Suceava, la a doua legislatura.

- Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea, are 41 de ani (s-a nascut la 8 noiembrie 1963), este absolvent al Facultatii de Filozofie si Psihologie si doctor in Psihologie, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj Napoca.

Este sef al Departamentului UNESCO pentru Administrarea si Managementul Invatamintului Superior (Higher Education Management and Governance), 2001-prezent, Cancelar al Universitatii Babes Bolyai, 2001-2004, Asistent, Lector, Conferentiar (1990-1995) si sef al Departamentului de Pshihologie, Universitatea Babes Bolyai, 1996 – prezent.

Este presedinte al Asociatiei Romane de Stiinte Cognitive, 1996 –prezent, membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania (2000-prezent). Este membru al PD.

- Ministrul Culturii si Cultelor, Mona Musca, are 55 de ani (s-a nascut la 4 mai 1949), este casatorita si are un copil. Este absolventa a Facultatii de Filologie, Universitatea din Timisoara. A fost cercetator stiintific, Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan” al Academiei Romane, asistent universitar, Universitatea din Timisoara.

Mona Musca este vicepresedinte al PNL, membru al Consiliului National de Coordonare al Aliantei D.A., deputat la a treia legislatura. La inceputul anilor \'90, a fost membru al Aliantei Civice.

- Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, are 33 de ani (s-a nascut la 29 octombrie 1971), este casatorit si are un copil. Este absolvent al Universitatii Politehnice Bucuresti, licentiat in Drept al Universitatii Bucuresti, MBA financiar bancar, in prezent doctorand in filosofie la Universitatea Babes-Bolyay.

Este avocat, membru al Baroului Bucuresti, a fost consilier al ministrului Industriei si Comertului intre 1996-1997. Este presedinte al Curtii de Onoare si Arbitraj a PNL, co-presedinte al Comisiei Nationale de Arbitraj a Aliantei D.A.

- Ministrul Integarii Europene, Maria Cristina Pirvulescu, are 29 de ani (s-a nascut la 18 mai 1975) si este casatorita.

Este absolventa a Facultatii de Management Turistic si Comercial din cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, absolvita in anul 1999 cu Licenta la Facultatea de Comert din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, a urmat cursul postuniversitar “Managementul Administratiei Publice Locale” – ASE.

A fost director executiv – Directia Managementul Creditelor Externe din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti - 2003 – 2004, sef serviciu Managementul Creditelor Externe din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti 2002 – 2003. Este membru PD din 1999.

- Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, are 37 de ani (s-a nascut la 9 martie 1967), este casatorita si are un copil. A absolvit Facultatea de Geologie si Geofizica - Universitatea Bucuresti, este director executiv adjunct, Primaria Muncipiului Bucuresti – Directia de Protectia Mediului si Educatie Ecocivica, Director Comercial la INDUSTRIAL CONSTRUCT S.A.

Este presedinte al Organizatiei de Femei a PD sector 3, Bucuresti si vicepresedinte al Organizatiei Nationale de Femei a PD.

- Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu, are 53 de ani (s-a nascut la 3 noiembrie 1951, este casatorit si are doi copii. Este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, Facultatea de Metalurgie.

Este deputat din 2000, a fost secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale in august-decembrie 2000, presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara - 1996 – 2000. Este vicepresedinte al BPN al PD, membru al CNC Alianta D.A.

- Ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, are 40 de ani, este casatorit si are un copil. In perioada 1992-1995 a lucrat la revista Capital, unde a ocupat postul de redactor- sef in 1996-1999. De asemenea, din 1993 a fost colaborator la BBC, TVR, revista Banii Nostri. A intrat in presa in 1990, ca redactor la Libertatea, lucrind, ulterior la Sportul Romanesc si la Meridian.

Pina in 1990 a fost economist la Administratia Fluviala a Dunarii de Jos. Tot in 1990 a fost inspector la Adminstratia Financiara Braila. Popescu a absolvit ASE-Finante si Contabilitate, in 1988. A fost purtator de cuvint al Guvernului in anul 2000. Trei ani mai tirziu a devenit membru PNL si consilier al presedintelui partidului. Din octombrie 2004 este purtator de cuvint al Aliantei D.A.

Vorbeste limba engleza.

- Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, are 36 de ani si este casatorit. A fost emisar regional al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est in perioada 2001-2003, coordonator adjunct al SECI la Viena (2003), secretar de stat in MAE in 1998-2001.

De asemenea, a fost profesor asociat la University of London (1996-1998)-Scoala de studii slavonice si est-europene, lector la Facultatea de Istorie, Universitatea “Al.I.Cuza”, Iasi (1998). A primit gradul diplomatic de ministru consilier in anul 2003. Ungureanu a absolvit Facultatea de istorie, Universitatea „Al.I.Cuza”, Iasi (Ph.D.), 1994 –2004, Centre for Jewish and Hebrew Studies, St.

Cross College, University of Oxford, Marea Britanie (M. Phil.), 1992 – 1993, Facultatea de istorie-filosofie, Universitatea „Al.I.Cuza”, Iasi (MA), 1988 – 1992. De asemenea, a urmat cursuri de pregatire profesionala in Germania, Israel, Marea Britanie, Statele Unite. A obtinut diverse premii si distinctii. Vorbeste engleza, franceza, germana, maghiara.

- Ministrul Apararii Nationale, Teodor Athanasiu, are 42 de ani ( s-a nascut la 23 septembrie 1962), este casatorit si are un copil. Este de profesie inginer si a lucrat in industria de aparare, fiind, in perioada 1997-2001, director al UM Cugir. Din 1987 pina in 2001 a lucrat la UM Cugir, fiind director in perioada 1997-2001.

Athanasiu este co-autor la “Strategia de restructurare a industriei de aparare din Romania”, elaborata de Ministerul Industriei in anul 2000. A absolvit Institutul Politehnic din Cluj-Napoca - Facultate de Mecanica, Sectia Tehnologia Constructiilor de Masini. A fost administrator al S.C. Palplast S.A. Sibiu in 2001-2004, director al S.C. Apa CTTA S.A. Alba Iulia in 1996-1997, membru al CA la S.C.

Dragana S.A. Cugir in 1994-1996.De asemenea, in intervalul 1997-2000 a fost membru in CA al FPS. Athanasiu este membru PNL din 1990. Din 1993 este presedinte al Filialei PNL Alba, iar in 2001-2002 a fost membru al Biroului Permanent Central al PNL. Din 1996 este consilier judetean la Alba, iar in iunie 2004 a fost ales presedinte al Consiliului Judetean.

A fost consilier local la Cugir in 1992-1996.

- Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, are 48 de ani, este casatorit si are doi copii. A fost numit de Traian Basescu consilier prezidential pe probleme de aparare si securitate nationala. A obtinut un mandat de senator la alegerile din 28 noiembrie. In 1996-2000 a fost senator de Bihor, prefect de Bihor in 1991-1993, deputat in 1990-1991.

De asemenea, el a fost sef al Directiei Regionale Vamale Oradea (1993-1996), director al Intreprinderii Mecanice Hiperion din Stei, pina in 1990. A absolvit Mecanica la Institutul Politehnic “Traian Vuia” Timisoara, precum si cursuri de pregatire vamala in Austria si Germania si Colegiul National de Aparare.

Este membru fondator al PD, secretar general al PD in 1997-2001, vicepresedinte al PD si presedinte al organizatiei Bucuresti (2001-2004), membru in CNC al D.A. Vorbeste franceza.

- Ministrul delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala, Cristian David, are 37 de ani si este divortat. De profesie economist, a fost lector-asociat la ASE (2000-2004), director la Team International Consult (1998-2004). Este doctorand ASE in stiinte economice, absolvit Facultatea de Statistica, Cibernetica si Informatica Economica.

A absolvit Colegiul National de Aparare in 2004. In 2004 a devenit presedinte al Comisiei de Afaceri Externe a PNL, dupa ce, din 1997, a fost director al Departamentului Relatii Externe. De asemenea, a ocupat functii de conducere in organizatia de tineret a PNL si a fost consilier al ministrului Tineretului si Sportului (1997-1998). Vorbeste engleza si franceza.

- Ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Mihai Voicu, are 36 de ani si este necasatorit. A ocupat functii de conducere la firmele Unipaper Traders (1995-2000) si Zebra Industries Corporation (1993-1995).A absolvit Institutul de Constructii Bucuresti - Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole, cu specializarea inginer Constructii Civile.

A fost secretar general al PNL (2001-2004). Vorbeste engleza si franceza.