"Plesan e principala tinta pe piata transferurilor pentru Steaua", anunta Gigi Becali imediat dupa terminarea turului de campionat, atunci cind a facut si prima oferta pentru mijlocasul oltenilor, cifrata la 1.000.000 de dolari.

Dupa ce pe fir a intrat si Galatasaray, care a propus si ea tot un milion de dolari, patronul Stelei a marit ieri miza: 1,5 milioane plus un jucator la schimb. Noua propunere venita din Ghencea a fost confirmata de patronul Stiintei.

"Steaua ne-a facut cea mai buna oferta dintre toate pe care le-am primit", a declarat Dinel Staicu, care a lasat sa se inteleaga ca a batut deja palma cu Gigi Becali: "Cu banii pe care ii voi lua pe Plesan voi aduce doi-trei jucatori la Craiova".

Ieri dupa-amiaza, Gigi Becali a spus ca finalizarea transferului e o chestiune de zile, el fiind ca si realizat. "Da, Plesan va fi al Stelei.

Miine sau poimiine el va semna contractul cu noi si va deveni oficial jucatorul nostru", a spus patronul din Ghencea, care va plati pentru mijlocasul din Banie cea mai mare suma de bani oferita vreodata de un club din Romania pentru transferul unui fotbalist.

Jucatorul n-ar zice nu

Aflat in Craiova, unde si-a programat sa petreaca si de Revelion, Mihaita Plesan a marturisit ieri ca e flatat de megaoferta Stelei, insa nu-si mai face iluzii de nici un fel. "Ziarele m-au transferat si la Ajax, si la Galatasaray, si prin Rusia, dar eu tot la Stiinta sint. Astept sa se lamureasca o data situatia mea, ca m-am saturat de zvonuri", a declarat "Banderas".

Cum au crescut ofertele Stelei

6 decembrie - 1.000.000 $

10 decembrie - 1.350.000 $

27 decembrie - 1.500.000 $ plus un jucator la schimb

Adrian Pitu e moneda de schimb

Dinel Staicu i-a cerut lui Gigi Becali, pe linga cele 1,5 milioane de dolari, si un jucator la schimb. Patronul Craiovei s-a oprit asupra lui Adrian Pitu. "Personal, mi l-as dori pe Pitu, jucator ce-l poate inlocui pe Sorin Frunza, pierdut in aceasta iarna", a spus Staicu. "Da, ii dau la schimb si unul sau doi jucatori, asta e o problema?", a replicat Gigi Becali.

Pitu, 29 de ani, a fost printre jucatorii cel mai putin folositi din lotul ros-albastrilor in turul de campionat, evoluind doar in 4 meciuri, dar niciodata ca titular.

"Inainte de a pleca in vacanta, am lasat o lista conducerii cu cei pe care ii dorim si printre care se afla si Plesan"

Gabi Balint, antrenor secund Galatasaray

"Oferta pe care ne-a facut-o Galatasaray, de un milion de dolari, nu m-a multumit si este mult sub cea a Stelei, de-asta nici nu am acceptat-o"

Dinel Staicu, patron U Craiova

10 este numarul de pe tricou disponibil in lotul Stelei dupa plecarea la inceputul sezonului a lui Aliuta si pe care l-ar putea primi Plesan, poreclit "Diego din Banie", el fiind asemanat cu celebrul Diego Maradona

Blocheaza impresarii transferul?

Surse autorizate sustin ca o piedica in realizarea transferului lui Plesan la Steaua este faptul ca jucatorul ii are ca impresari pe Ioan si Victor Becali.

Conducerea echipei din Ghencea s-a aratat extrem de deranjata de atitudinea lui Mircea Sandu, unul dintre oamenii foarte apropiati celor doi impresari, care inainte de Craciun a declarat ca "pentru Plesan ar fi mai bine sa plece la o echipa din Vest, unde exista conditii mai bune de pregatire".

Interventia sefului FRF este privita ca o incercare de a-l determina pe internationalul de tineret al Craiovei sa nu accepte sa vina in Ghencea.

Gica Popescu: "La un transfer, cel mai important lucru e vointa jucatorului"

Gica Popescu, impresarul lui Plesan, aflase de negocierile dintre Gigi Becali si Dinel Staicu. "Stiu de oferta Stelei, dar intr-un transfer cele mai importante lucruri sint vointa si binele jucatorului. N-avem nimic cu Steaua, e bine ca-si doresc intariri, dar pentru Plesan ar fi mai potrivit sa evolueze in strainatate. Si din punct de vedere sportiv, si din punct de vedere material.

La o echipa de afara ar cistiga mult mai bine. Sezonul de transferari incepe in ianuarie, asa ca ramine sa vedem daca destinatia lui Plesan va fi Steaua sau o echipa straina", a precizat "Baciul", care s-a aratat deranjat de o afirmatie din Gazeta de ieri potrivit careia i-ar fi adresat lui Mutu vorbele "De azi eu sint seful". "Nu i-am spus niciodata asa ceva lui Adrian.

Cine ma cunoaste stie ca acesta nu este nici tonul, nici limbajul meu", a tinut sa afirme Gica Popescu.