Comparativ cu anul 2003, la sfirsitul primului semestru din 2004 numarul conexiunilor de acces la Internet a inregistrat o crestere cu 51,48%, comparativ cu numarul conexiunilor inregistrat la sfirsitul anului 2003. Datele au fost date publicitatii de catre Ion Seeianu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) in cadrul unei conferinte de presa.

Din totalul conexiunilor de acces la Internet, peste 45% sint de tip dial-up, la puncte fixe si la puncte mobile (in numarul conexiunilor dial-up nu sint incluse conexiunile realizate prin intermediul cartelelor preplatite cu acces limitat si nelimitat la Internet si nici cele de tip “Premium Rate”, care folosesc numere de acces la Rom-Telecom).

La 30 iunie 2004, conexiunile de acces in banda larga au inregistrat o crestere de peste 26% fata de sfirsitul anului 2003. Si conexiunile in banda ingusta urmeaza o tendinta crescatoare, cu un procent de 23,85%. Astfel, ponderea conexiunilor la Internet in banda larga reprezenta, la data mentionata anterior, 21,88% din total.

De asemenea, numarul conexiunilor dedicate de acces la Internet a crescut cu 78,97% fata de 31 decembrie 2003, indiferent de suportul utilizat pentru asigurarea conexiunii de acces la Internet.