Marin Constantin, zis Tamango, lider important al lumii interlope bucurestene, a fost pus in libertate, dupa ce in ultimele patru luni a ocupat o celula a Directiei Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Tamango a fost pus in libertate duminica seara dupa ce procurorii au refuzat sa solicite judecatorilor Tribunalului Bucuresti prelungirea mandatului de arestare preventiva. Acesta a fost asteptat de familie si avocatii sai. Conform unor surse din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la baza hotararii eliberarii lui Marin Constantin au stat considerente medicale.

Pe 28 februarie, dupa ce a fost prezentat instantei cu propunerea de arestare, Tamango a fost internat la Spitalul Colentina, unde a fost operat de hernie de disc. La inceputul lunii octombrie detinutul a fost transferat in Spitalul Penitenciar Jilava din cauza unor complicatii medicale survenite dupa operatie.

Din acest motiv procurorii au cazut de acord sa nu mai solicite prelungirea mandatului de arestare preventiva. Marin Constantin, patron al cimitirului "Reinvierea", supranumit si Regele cimitirelor, este cercetat in dosarul fratilor Camataru pentru infractiuni de crima organizata. Proxenetism, trafic de carne vie, santaj, asociere in vederea comiterii de infractiuni etc.

sunt doar cateva dintre capetele de acuzare formulate impotriva sa. Conform anchetatorilor, Marin Constantin, membru important al clanului Camatarilor, este unul dintre cei care au pus pe picioare reteaua de prostitutie din parcul Herastrau. Afacerea era condusa de familia lui Sile Camataru.

Procurorii au finalizat cercetarile in acest dosar, in care au mai fost implicati Smaranda Stoica, mama fratilor Camataru, Constantin Stoica, zis Calu, fratele vitreg al lui Vasile si Ion Balint, Iulian Bocu si Laurentiu Cosma. Clanul Camatarilor dispunea de un grup format din 15 prostituate, care faceau pe animatoarele in discoteca "Herastrau".

Fetele, amenintate si batute, racolau clienti romani, dar mai ales straini, cu care faceau sex contra unor sume piperate, cuprinse intre 100 si 150 de dolari. La interogatoriu tinerele au declarat procurorilor ca au fost batute, sechestrate si obligate sa se prostitueze.

Peste 40 de tinere, dintre care unele minore, au fost ridicate de la discoteca "Herastrau" in noaptea de 27 spre 28 august in urma unei actiuni a Politiei. Alte descinderi au fost facute in diverse locatii apartinand fratilor Camataru.

In urma cercetarilor procurorii au stabilit ca din angrenajul infractorilor faceau parte si doi politisti: inspectorul principal Viorel Pauluc de la Postul de Politie Jilava si agentul de politie Robert Herghelegiu. Marin Constantin va fi cercetat in libertate.