Desi "febra pariurilor" a pus stapanire pe Romania, numarul amatorilor de castiguri rapide crescand de la zi la zi, romanii mai au de asteptat pana sa poata paria cu adevarat "ca afara". Astfel, daca in Romania poti paria, in acest moment, doar pe sport, in speta fotbal, tenis, baschet, hochei sau handbal, in Anglia, "tara pariurilor", cum mai este cunoscuta, nu exista limite.

Practic, poti paria pe orice, pentru ca bookmakerii englezi sunt deschisi la orice propunere. In mod normal oferta generala este limitata la sport si la cateva evenimente de mare interes, iar cele mai des folosite sunt, in Marea Britanie, alegerile din insula si din SUA, conditiile meteo si distibutiile unor filme de succes.

Astfel, in fiecare an poti sa pariezi daca va ninge sau nu de Craciun in diferite orase din Marea Britanie. Anul acesta, spre exemnplu, poti paria pe numele viitorului "James Bond", cele mai mari sanse avandu-le, in acest moment, Ewan McGregor si Scott Dougray. Altfel, desi alegerile din SUA s-au incheiat de putina vreme si George Bush Jr.

si-a asigurat alti patru ani la Casa Alba, englezii au deschis lista de pariuri pentru viitorul presedinte, cel din 2008. Pentru prima oara in istorie favoritul principal la castigarea alegerilor este o femeie, Hillary Clinton, sotia fostului presedinte Bill Clinton.

Pe lista favoritilor se mai regasesc Rudolph Giuliani, fostul primar al New York-ului, si Arnold Schwarzenegger, guvernatorul Californiei. Pentru anul viitor sunt la moda pariurile legate de casatorii si divorturi. Astfel, casele de pariuri au desemnat cuplul Wayne Rooney - Coleen McLoughlin ca cel mai probabil sa aiba un copil in anul 2005, cota pentru un astfel de pariu fiind de 3/1.

Aceleasi agentii de pariuri ofera o cota de 50/1 pentru cei care sunt convinsi ca fiul lui Rooney va calca pe urmele tatalui sau si va juca in reprezentativa Angliei. De asemenea, jucatorul echipei Manchester United si logodnica sa reprezinta cuplul de vedete cu cele mai mari sanse de a se casatori, avand aceeasi cota ca si perechea Jude Law si Sienna Miller, 3/1.

In fine, casele de pariuri au in vedere si casnicia internationalului englez David Beckham cu Victoria, dand o cota de 4/1 unui eventual divort in 2005. Un alt tip de pariu, pe care casele de pariuri din Romania au reusit sa-l popularizeze si printre compatriotii nostri, este cel privind viitoarea campioana in mai toate campionatele din Europa.

In acest moment, daca ne referim la Romania, Steaua are de departe cele mai mari sanse sa devina campioana si, automat, cea mai mica cota. Astfel, cei de la Wettpunkt au acordat Stelei o cota de 1,3, in vreme ce Rapid, echipa cotata cu a doua sansa are o cota de 1 la 6.

Dinamo si FC National, echipe pornite cu sansa a treia, au o cota de 1 la 10, ceea ce inseamna ca pentru fiecare mie de lei pariata se castiga zece mii. In Turcia, echipa lui Gica Hagi, Galatasaray, are sansa a doua la titlu, dupa Fenerbahce si o cota de 2,8 fata de cota de 1,3 pe care o au liderii campionatului turc in acest moment.

In privinta cupelor europene, sansele Stelei de a castiga Cupa UEFA sunt extrem de mici. Romanii au o cota de 100/1, la fel ca si Austria Viena, Graz AK si Heerenven, mai slab cotati decat ei fiind doar germanii de la Aachen, echipa de liga a doua. La polul opus, Valencia, adversara Stelei din primavara, are cea mai mica cota, 8/1, fiind, absolut normal, favorita la castigarea trofeului.

In privinta Champions League, cele mai mari sanse le au Barcelona si AC Milan, cu aceeasi cota, 6/1, urmate indeaproape de Chelsea, 7/1 si Arsenal, 8/1. Real Madrid, Manchester, Juventus si Inter au toate aceeasi cota, 10/1. Tot legat de fotbal este si pariul privind sansele echipelor de a se califica la turneul final al CM din 2006, dar si sansele nationalelor lumii de a castiga Cupa Mondiala.

La acest din urma capitol, tara noastra stand destul de rau. Romania are o cota de 151/1 de a castiga titlul mondial, la fel ca Rusia, Bulgaria, Chile, Ecuador sau Japonia, dar mai mare decat Australia, Senegal, Nigeria sau Turcia, toate cu sanse mai bune decat noi.

Nici in privinta sanselor de a ne califica din grupa nu stam mai bine avand doar a treia sansa, dupa Cehia si Olanda, dar inaintea Finlandei.