La citeva zile dupa ce Posta si Compania de autostrazi au anuntat ca termenul legal pentru achizitionarea de roviniete, abtibildurile care atesta plata tarifului de utilizare a drumurilor nationale pentru anul 2005, se prelungeste cu doua saptamini, nebunia continua.

Oficiile postale se plingeau ieri ca vor epuiza rovinietele cu care au fost aprovizionate inainte de sfirsitul anului, in timp ce reprezentanti ai Competrol Bucuresti sustin ca soft-ul pus la dispozitie nu poate fi utilizat inca.

Oficiile Postei Romane erau ieri alimentate cu minimum de roviniete, anunta compania postala. “Posta Romana e un prestator de servicii in problema rovinietelor si, daca nu sintem aprovizionati, nu avem ce vinde. Noi am facut o cerere de 600.000 si nu am primit inca raspuns”, sustin reprezentantii companiei postale.

Acestia au precizat ca ieri dupa-amiaza cele 314 oficii deschise erau aprovizionate cu minimum de abtibilduri.

Furnizorul de roviniete, Compania Nationala de Drumuri Nationale si Autostrazi (CNDNAR), a spus aseara ca Posta Romana a innoit stocul, astfel incit in aceasta dimineata oficiile sa aiba ce vinde. “Reprezentantii Postei Romane au luat in aceasta seara destule roviniete pentru miine.

Deocamdata, lucram cu tichete de pe un stoc mai vechi (care au fost redatate), dar din ianuarie, in cele doua saptamini de prelungire a vinzarii, soferii vor putea cumpara roviniete noi”, afirma Sergiu Ionescu, reprezentant al Companiei Nationale de Drumuri Nationale si Autostrazi. Conform acestuia, in ianuarie stocul va fi improspatat cu 6 milioane de noi roviniete.

Un comunicat al Postei Romane anunta ca, in perioada 13-27 decembrie, au fost vindute 75.690 de roviniete in 314 oficii postale. Dintre acestea, 58.525 erau destinate autoturismelor. De ieri, soferii pot cumpara rovinieta si dintr-un nou punct de lucru in incinta Oficiului Postal Bucuresti 33 (Piata Presei Libere, nr. 1).

De asemenea, Posta Romana a initiat negocieri cu patronii de supermarketuri din Capitala pentru a deschide ghisee exterioare speciale in scopul incasarii taxei de utilizare a drumurilor publice.

Petrom vinde roviniete de miine

In Bucuresti, benzinariile Petrom vor incepe sa elibereze roviniete abia de miine, 30 decembrie, cu doua zile intirziere fata de data anuntata initial. Ieri, conducerea Competrol Bucuresti ne-a spus ca nu a putut sa elibereze roviniete din cauza citorva probleme. “Pe linga faptul ca nu sint suficiente, am constatat ca este o problema si cu softul prin care se elibereaza facturile.

Astazi am convocat toti directorii de statii si depozite si speram sa putem incepe de miine, adica de pe 30 decembrie”, au declarat responsabili din cadrul Competrol Bucuresti.

In plus, conducerea sucursalei Petrom din Capitala a decis ca benzinariile nu vor vinde roviniete decit persoanelor fizice. “Pentru agentii economici care au mai mult de zece autovehicule vor fi stabilite 5 puncte in Capitala, probabil la depozite, pe care le vom anunta”, au adaugat acestia. Posesorii de autoturisme pot afla care sint benzinariile unde se gasesc roviniete de pe site-ul www.

petrom.ro sau la telefon: 021.303.19.97.

70 de statii Rompetrol vor elibera roviniete

Tot incepind cu 30 decembrie, posesorii de autovehicule vor putea achizitiona roviniete si de la benzinariile Rompetrol. Responsabilii acestui grup au anuntat ca abtibildurile care atesta plata tarifului de utilizare a drumurilor nationale vor putea fi cumparate din 70 de benzinarii, din care noua in Capitala, si de la sediul Rompetrol Downstream.

ACR protesteaza

Automobil Clubul Roman (ACR) a solicitat guvernului sa foloseasca ordonanta de urgenta pentru a amina cu minimum sase luni aplicarea noilor masuri privind taxa de drum, se arata intr-un comunicat al asociatiei.

“Numerosi automobilisti, membri ai ACR, au solicitat stoparea nedreptatii care li se face posesorilor de autoturisme din tara noastra prin aceea ca, incepind cu 1 ianuarie 2005, se introduce taxa de drum pentru cele peste 3,5 milioane de autoturisme existente in circulatie”, se spune in comunicat. Conform ACR, platind rovinieta, automobilistii romani vor depune la bugetul statului peste 3.

000 miliarde lei.