Liderii filialelor judetene ale PD din Ardeal intentioneaza sa-i scrie presedintelui partidului, Emil Boc, o scrisoare in care ii reproseaza acestuia modul in care a negociat impartirea prefecturilor intre partidele care formeaza coalitia aflata la guvernare, sustin surse din PD.

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat, ieri, pentru Adevarul, ca deocamdata nu a primit o asemenea scrisoare, dar stie care sunt nemultumirile filialelor din Ardeal si se afla intr-o permanenta legatura cu liderii acestor filiale. Boc a spus ca intelege doleantele unor lideri din judete precum Brasov, Sibiu, Alba sau Cluj, care au obtinut rezultate foarte bune in alegeri.

Totusi, potrivit liderului PD, negocierile pentru impartirea prefecturilor se vor incheia abia pe 10 ianuarie. Alti lideri ai Partidului Democrat au sustinut insa, ieri, ca pretentiile presedintilor organizatiilor din Transilvania sunt exagerate.

"De unde stim ca rezultatele bune din aceasta regiune nu sunt de fapt meritul liberalilor?", a spus un secretar executiv al PD, care a dorit sa-si pastreze anonimatul. Acesta a spus ca ar fi preferabil ca partidul sa preia conducerea prefecturilor in regiuni in care nu are nici primari, nici presedinti de consilii judetene, ceea ce nu este cazul in Transilvania.

In ceea ce priveste prefecturile care vor fi acordate UDMR, presedintele PD, Emil Boc, a fost extrem de rezervat, afirmand doar ca incearca sa convinga Uniunea sa numeasca prefecti si in judetele de dincolo de arcul carpatic. Filialele PD, PNL si PUR din Covasna s-au coalizat deja in urma cu cateva zile impotriva solicitarii UDMR de a numi un prefect in acest judet.