Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) va reduce, la 1 ianuarie 2005, cu doua puncte procentuale, dobanzile pentru creditele acordate intreprinderilor mici si mijlocii si administratiei publice locale, informeaza un comunicat al bancii.

In ceea ce priveste firmele mici si mijlocii, dobanzile practicate de CEC vor fi de 23% pentru liniile de credit si de 26% pentru facilitatile de cont, creditele pe cecuri, ordine de plata remise la incasare.

Creditele pentru IMM (companii cu cel mult 249 de angajati si o cifra de afaceri sub opt milioane de euro) pot fi acordate pe termen scurt (maximum 12 luni), termen mediu (1-5 ani) si lung (peste 5 ani). Valoarea maxima a creditului este de 12 ori capitalul propriu al solicitantului. Dobanda la creditele acordate administratiei publice locale pentru echipamente este de 21%.

Proiectele pentru care CEC poate acorda credite administratiei publice locale se refera la dezvoltarea, modernizarea si/sau retehnologizarea obiectivelor de investitii, a capacitatilor de productie, masinilor si instalatiilor, a cladirilor si constructiilor existente.