Internationalul roman Cosmin Contra, care activeaza in prezent la gruparea engleza West Bromwich Albion din Birmingham (Premier League), a semnat un contract de impresariat cu GEA World. Firma italiana, condusa de Alessandro Moggi, fiul lui Luciano Moggi, directorul sportiv al lui Juventus Torino, il mai are sub contract si pe Adrian Mutu.

La fel ca "Briliantul", "Gurita" a ales GEA World dupa ce intelegerea cu firma "Becali&Popescu" se incheiase. Contra, bun prieten cu Mutu, a fost primul jucator care a protestat fata de acuzele pe care Giovanni Becali i le-a adus lui Mutu in scandalul de dopaj in care a fost implicat fostul atacant al lui Chelsea.

"Contra a terminat contractul cu firma noastra si era liber sa semneze cu cine vrea. Am mai auzit ca si-ar fi reziliat chiar intelegerea cu noi, dar nu este adevarat. Nu avea ce sa rezilieze, daca nu mai aveam contract", a declarat ieri Victor Becali. Contra este imprumutat la WBA, pana la finalul sezonului, de la gruparea spaniola Atletico Madrid.

Cu Giovanni Becali pe post de impresar, Contra s-a transferat de la Alaves la AC Milan (unde a jucat un an, cu un salariu de doua milioane de dolari) si de la AC Milan la Atletico Madrid (in 2002, pentru cinci ani, cu acelasi salariu ca la gruparea italiana). WBA ii plateste lui Contra jumatate din salariu pe perioada imprumutului.

Chivu - cap de lista

In acest moment, dupa ce i-a pierdut, in ultimii ani, pe Ionel Ganea, Adrian Ilie si Adrian Mutu (numele cele mai importante), firma "Becali&Popescu" incearca sa dea lovitura cu Cristian Chivu. Capitanul Nationalei este "imaginea" firmei de impresariat, care mai cuprinde insa cateva nume de nivel european precum Bogdan Lobont, Daniel Pancu, Nicolae Mitea, Mihaita Plesan si Daniel Niculae.

Chivu este din nou pe lista de achizitii a lui Juventus Torino, fiind unul din jucatorii preferati ai antrenorului Fabio Capello, conform "Sports.it". Cei doi au lucrat impreuna pe vremea cand italianul era tehnicianul Romei. Totusi, nici o miscare nu va avea loc pe piata transferurilor in perioada urmatoare din cauza accidentarii pe care a suferit-o Chivu.

"Important este ca jucatorul sa se refaca si sa inceapa sa joace. Oricum, abia la finalul lui ianuarie se fac transferuri in Italia", a spus ieri Victor Becali. In aceste conditii, intentia torinezilor este de a face tranzactia la sfarsitul sezonului, atunci cand romanul va fi din nou apt de joc.

Fundasul Romei este vazut de conducerea "Batranei Doamne" ca un inlocuitor perfect pentru Lilian Thuram. Capello are nevoie de intariri pentru defensiva in conditiile in care Legrotalie a dezamagit si va fi pus pe lista de transferari, iar Tudor va pleca in aceasta iarna.

Chivu este prima optiune a italienilor, un al doilea nume vehiculat fiind cel al argentinianului Walter Samuel, fostul coleg de defensiva al romanului la Roma. Avantajul lui Chivu il constituie, in opinia conducatorilor torinezi, faptul ca evolueaza si pe partea stanga a defensivei, acolo unde poate prelua locul lui Zambrotta.

Transferul fundasului roman de la Roma la Juventus nu ar intampina probleme serioase deoarece Luigi Del Neri, antrenorul formatiei din capitala Italiei, il doreste insistent pe Legrotalie, astfel ca varianta avansata de torinezi pentru aducerea lui Chivu ar consta in cedarea lui Legrotalie plus o suma de bani.