De Sarbatori, afacerile pe Internet au inflorit. Cele mai cautate au fost ofertele de Revelion, cadourile, lenjeria si cizmulitele. Au aparut sute de oferte cu artificii, baloane, decoratiuni, brazi, ba chiar Mosi de inchiriat sau colindatori la comanda.

Ultimul studiu efectuat pe Internet releva faptul ca aproximativ 60% dintre anunturile postate in luna decembrie pe site-uri s-au referit la produsele de sezon, cadouri sau diverse destinatii de vacanta.

Ofertele au fost dintre cele mai variate, de la brazi de Craciun autohtoni sau de import si pana la masini de facut sarmale sau caviar. Au aparut utilizatori care ofereau servicii de Mos Craciun la 10 euro/30 minute sau colinde – evident, livrarea se facea la domiciliul clienului.

La capitolul produse de sezon, artificiile au ocupat un loc de frunte, urmate de baloane sau decoratiuni pentru Sarbatori.

SANIE SI AFRODIZIACE. Pe site-ul Neogen au aparut si cateva anunturi pentru produse mai neobisnuite precum un cutit ceremonial adus din Peru, figurine Kinder Surprise, afrodiziacele chinezesti si chiar o sanie de vanatoare despre care proprietarul spune ca i-a apartinut lui Gheorghe Maurer.

Nu au lipsit nici ofertele pentru cei cu pretentii, precum parfumurile frantuzesti, bijuteriile, hainele de blana sau caviarul. Petrecaretilor li s-au adresat ofertele de servicii de organizare de petreceri de Craciun in diferite stiluri, dar si detectoare de alcool.

Potrivit statisticilor Neogen, in aceasta perioada de Revelion, lenjerie, cadouri, Sibiu si cizme au tinut topul celor mai cautate cuvinte.

MOSUL. "Daca vrei sa faci o bucurie copiilor, cheama-l pe Mosu’ sa le imparta cadourile! Tariful este rezonabil: 10 euro/30-45 min. pentru perioada Sarbatorilor cu exceptia Craciunului (15 euro). Nu-ti speria copiii cu un amator imbracat intr-un costum cumparat de la tarabe!" – asa suna unul dintre anunturile prin care Mosul era oferit spre inchiriere.

Mosul a eliberat chiar si facturi pentru serviciile oferite. Pentru firme sau pentru sedinte mai lungi de 35 de minute, tarifele au fost negociabile.