Peste 100.000 de romani si-au petrecut Revelionul departe de casa. Dintre acestia, 93.000 au ales statiunile montane sau balneare din tara, iar 10.200 au plecat peste hotare. "Cele mai solicitate statiuni montane au fost cele de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a ajuns la 95 la suta.

In celelalte destinatii de la munte, cererea a fost mare, capacitatea de cazare fiind rezervata in proportie de 85 la suta", se arata intr-un comunicat al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Turistii au mers si pe Litoral, si in Delta Dunarii. De asemenea, nu au fost ocolite nici pensiunile agroturistice. Aproximativ 25.

000 de romani au preferat sa-si petreaca sfarsitul de an in restaurante din Bucuresti sau resedintele de judet. La extern, cele mai solicitate destinatii au fost Grecia, Austria, Turcia, Egipt si Franta. In tara, romanii au cheltuit peste 15,5 milioane de euro, iar in strainatate, aproape 4 milioane de euro.

In Romania, tariful mediu in statiunile montane a fost de aproape 10 milioane de lei de persoana. La extern, tarifele au fost cuprinse intre 230 si 650 de euro de persoana, in functie de destinatia aleasa.