Are 17 ani, e frumusica foc si a cunoscut notorietatea in acest an. A cistigat trei medalii de aur la Olimpiada de la Atena. Imediat dupa ce numele Catalinei Ponor a facut inconjurul lumii, presa a reconstituit drumul de succes al constantencei. De cind s-a nascut si pina astazi. Gazeta a aflat ca in spatele gloriei se ascunde o poveste trista.

Necunoscuta pina astazi: Ponor are un frate in virsta de 15 ani. Ea si mama ei, Carmen Ponor, nu l-au recunoscut insa public niciodata.

Gazeta Sporturilor a descoperit in urma cu citeva luni ca tatal natural al gimnastei se numea Remus Mustafa si avea radacini turcesti. La botez, Catalina a purtat numele lui, iar mai tirziu, dupa ce mama ei s-a despartit de Mustafa, a preluat numele mamei. La citiva ani dupa divort, Mustafa a murit intr-un accident de masina la Constanta. "E un episod vechi si urit din viata noastra.

Intre timp am revenit amindoua la numele de fata", a explicat Carmen Ponor. A continuat: "Florin, sotul meu de acum, este tatal ei adevarat. Tata e cine te creste".

Nici un moment Carmen Ponor n-a amintit de faptul ca mai are un fiu. Totul a fost trecut la strict secret. Gazeta Sporturilor a aflat ca Silviu Mustafa este baiatul lui Remus Mustafa si al lui Carmen Ponor. Adica frate bun al campioanei olimpice.

"Sa nu mai treci pe aici!"

Ion Balgiu este unchiul Catalinei Ponor si al lui Silviu Mustafa. Adica fratele bunicii din partea tatalui. El sustine ca a avut grija atit cit a putut de Silviu in ultima perioada. A povestit: "Catalina avea 2 ani si Silviu citeva luni atunci cind cei doi s-au despartit. Din acel moment Carmen l-a lasat pe Silviu la sora mea, Mariana. S-a lepadat de el si nu l-a mai vazut pina pe la 6 ani".

Si-a amintit apoi un episod trist, care i-a fost povestit de bunica baiatului. "Mariana s-a dus cu Silviu la CEC, acolo unde lucreaza Carmen si acum. Voia sa-i ceara ceva pentru baiat. Carmen i s-a adresat asa fiului ei: Inchide usa, mai, copile!. Apoi i-a zis sora-mi: Ti-am zis sa nu mai treci pe aici! si i-a dat afara din birou".

Ion Balgiu a explicat si de ce s-a hotarit sa vorbeasca: "Lui Silviu ii e greu. Traieste de pe o zi pe alta intr-un apartament din Navodari. Sint zile in care n-are ce sa puna pe masa. E dramatic ce i se intimpla. Culmea e ca oamenii care-l pot ajuta sint foarte aproape de el, in Constanta, dar n-o fac".

PORTRET

Are 15 ani, dar e in clasa a 5-a

Silviu a fost tinut departe de ochii presei, mai ales dupa ce Catalina a devenit vedeta. Dupa divortul de Carmen Ponor, Remus Mustafa l-a luat pe Silviu in Suedia, acolo unde se stabilise dupa Revolutie. La citiva ani, in timpul unei vizite in tara, Remus a murit intr-un accident groaznic de masina, chiar in centrul Constantei. Silviu se afla in Suedia cu mama lui vitrega. Avea atunci 5 ani.

La citeva luni de la moartea tatalui, mama vitrega l-a adus in Romania invocind ca are treaba o luna. "Apoi vin si-l iau inapoi", a spus ea. "N-a mai venit niciodata. Era doar un pretext sa scape de el", a recunoscut unchiul baiatului. Silviu s-a mutat cu bunica din partea tatalui. Cu toate ca are 15 ani, el este elev in clasa a 5-a.

"Dupa atitia ani in Suedia i-a fost greu sa se acomodeze cu limba si a pierdut primii ani de scoala". De trei ani, Silviu locuieste singur pentru ca bunica lui munceste in Italia ca sa-l poata intretine. "Sora mea, care este si ea destul de in virsta, are grija de niste batrini. Ii trimite 100 de euro pe luna lui Silviu ca sa aiba din ce sa traiasca", a inchis Balgiu.

"Pe sora mea o recunoaste fiindca ii aduce bani"

Silviu Mustafa nu-i spune mama lui Carmen Ponor. "Nu mi-a dat nici o pereche de sosete"

Silviu Mustafa, fratele Catalinei Ponor, locuieste intr-un apartament de 3 camere in Navodari, cu bunica din partea tatalui. Cind l-a vizitat, echipa Gazetei Sporturilor a gasit o locuinta friguroasa, saracacioasa, cu peretii scorojiti, fara perdele la geamuri si un frigider gol. "Bunica si-a vindut apartamentul din Constanta si l-a cumparat pe acesta din Navodari.

Cu diferenta de bani am trait o perioada de timp", a spus Silviu.

- Silviu, cind ai aflat ca ai o sora?

- Cind bunica m-a dus la Carmen Ponor la serviciu. Atunci mi s-a spus. Dar ea n-a vrut sa auda de mine.

- Ai incercat sa te duci pe la Catalina?

- Da, am fost la ea. Numai ca Florin, tatal ei de acum, zice ca are un singur copil. Ca ea nu e sora mea.

- Cind ai incercat sa o vizitezi?

- Acum patru ani. Dar si acum vreo sase luni. M-am simtit groaznic.

- De ce?

- La Catalina erau niste prietene. Fetele au intrebat-o cine sint eu. Intr-o fractiune de secunda le-a raspuns: E un verisor al mamei mele. Pe nicaieri n-a amintit ca mai are un frate. Nu stiu de ce ii e rusine cu mine. Si la televizor a zis ca ea n-are frati.

- De ce ii spui mamei tale Carmen?

- (se enerveaza) Nu-i zic mama! Nu mi-a dat nici macar o pereche de sosete de cind eram mic. Cu ea nu m-am certat niciodata pentru ca n-aveam cind. O singura data m-a dus bunica la ea la serviciu. Mamaia i-a spus ca sint baiatul ei si nici n-a vrut sa ma vada.

- Pe Catalina a acceptat-o...

- Da, pe sora mea o recunoaste ca fiind fiica ei pentru ca ii aduce bani.

- Catalina te-a ajutat in vreun fel?

- Nu. Eu stau cu bunica mea care acum e in Italia si munceste pentru mine. Imi trimite 100 de euro pe luna, bani din care trebuie sa traiesc. Mai lucrez si eu vara. Anul trecut am carat butelii prin Navodari, iar anul acesta am lucrat pe plaja. Am instalat umbrele pentru 150.000 de lei pe zi.

- Ai un mesaj pentru mama si sora ta?

- Doar pentru Catalina Ponor. Sa-mi zica frate.

"Acum sint intr-o situatie si mai grea. Bunica nu mai poate lua legatura cu mine pentru ca n-am avut bani sa platesc telefonul de trei luni. S-ar putea sa mi-l desfiinteze. Nu stiu ce sa mai fac"

Silviu Mustafa

"Nu ma intereseaza cealalta parte de familie. Nu comentez nimic, sint aspecte din viata privata a mea si a Catalinei. Acum, cind are performante, multi vor sa-i ciunteasca gloria si sa-i ia banii"

Carmen Ponor