Ede Erdely, zis "Nasul Agromecurilor", personaj controversat in lumea oamenilor de afaceri, a fost trimis in judecata pentru spalare de bani. Procurorii Parchetului National Anticoruptie l-au deferit Justitiei, alaturi de fosta conducere a Sucursalei Covasna a Bancii Comerciale Romane (BCR).

Investigatiile au dus la concluzia ca Erdely a obtinut in mod fraudulos zeci de credite care totalizeaza cateva milioane de euro. Cei care se vor pronunta asupra vinovatiei lui Erdely vor fi magistratii Judecatoriei Sfantu Gheorghe.

Alaturi de Erdely, vor raspunde in fata instantelor de judecata fostul director al Sucursalei Covasna a BCR, Katona Levente, de 43 de ani, asistent stiintific la BCR - Complexul de pregatire profesionala Brasov, fostul contabil-sef la aceeasi banca, Adelina Ganea, de 46 de ani, si administratorul societatii Comcereal Sfantu Gheorghe, Gheorghe Predut, de 48 de ani.

Printre firmele care au fost favorizate de reprezentantii bancii s-a numarat si grupul Ede Erdely, din care faceau parte mai multe societati comerciale conduse si controlate de Ede si de iubita sa, Marcela Tandarica. Potrivit anchetatorilor, Erdely Ede, impreuna cu ceilalti trei inculpati, au prejudiciat banca cu o suma de 29.785.422.992 de lei.

In urma unui control la Sucursala BCR Covasna, intreaga conducere si alti functionari bancari au fost concediati.