Simpaticul personaj care refuză să crească a implinit anul acesta, pe 27 decembrie, 100 de ani. Se ţine bine, nu-i aşa? Văzandu-i chipul jucăuş, privirea fermă, isteţimea şi felul in care se descurcă in orice imprejurare, nu ai zice că are un secol de viaţă!

Cu toate acestea, Peter este bătran, fără a fi insă şi obosit. Din contră, cifrele de vanzări ale filmelor ţesute in ultimii ani in jurul acestei poveşti, scrise de James Matthew Barrie in 1904, sunt mai mult decat mulţumitoare.

Mai mult, cunoscandu-i potenţialul de a atrage publicul, producătorii continuă să investească in pelicule, animate sau cu actori adevăraţi, care istorisesc povestea “zburătorului” Peter Pan. Cea mai nouă producţie va putea fi văzută şi in Romania, dar mai avem puţin de aşteptat.

“Finding Neverland” este o dramă care imbracă in imagini şi situează in timp naşterea personajului Peter Pan. Ce a dus la crearea lui, cine l-a inspirat pe autor, ce l-a impresionat? Dacă subiectul nu vi se pare pană acum indeajuns de atrăgător, staţi să vă inşirăm distribuţia. Johnny Depp, in rolul scriitorului J.M.

Barrie, Kate Winslet, Julie Christie, Radha Mitchell şi Dustin Hoffman! in paranteză fie spus, Dustin Hoffman a fost cap de afiş intr-o altă peliculă despre Peter Pan, jucand rolul căpitanului Hook in filmul cu acelaşi nume, fiind deci un familiar şi un fan al poveştii.

“Finding Neverland” conduce pas cu pas, pornind de la unele interviuri cu autorul, la contextul in care s-a scris faimoasa poveste. Iniţial lansată sub forma unei piese de teatru (de altfel, prima oară a fost jucată pe scenă), opera a devenit populară ca proză şi, mai tarziu, sub formă de filme şi desene.

Conform filmului, Barrie şi-a găsit inspiraţia pe cand se afla intr-un parc cu cainele său. intalneşte patru băieţi insoţiţi de mama lor, o persoană slăbită de grija de a-şi creşte singură copii.

in curand, toată lumea incepe să vorbească despre Barrie şi despre doamna Davis, lucru care pune in pericol chiar căsnicia autorului. Ceea ce va ieşi insă din această intalnire va fi cunoscuta şi fascinanta poveste a lui Peter Pan.

“Finding Neverland” a fost nominalizat la mai multe categorii de la Globurile de Aur şi, deşi nu a caştigat nimic, este indreptăţit să spere la un Oscar.