In anul ce tocmai a trecut, multe cupluri de vedete din Romania au hotarat sa-si uneasca destinele. Casatorii facute in graba sau mariaje ce veneau dupa ani de logodna, deopotriva, au atras atentia publicului prin fastul ceremoniilor religioase.

PANTOFARUL INSURAT

Lumea modei a fost in petrecere la sfarsitul lunii octombrie, cand cel mai in voga designer de incaltaminte Mihai Albu si-a pus pirostriile. Aleasa este o domnisoara cu douazeci de ani mai tanara decat el. Cununia religioasa a avut loc la Primaria Sectorului 1, iar nasii cuplului au fost directorul executiv al clubului Dinamo, Cristi Borcea, si sotia acestuia.

Ceremonia religioasa a avut loc la Catedrala Sfantul Spiridon. Mireasa a sosit intr-o masina de epoca Ford. Au fost prezenti langa altar si Rita si Nelu Muresan, Zina Dumitrescu, Andrei Zaharescu si Andreea Berecleanu, Adriana Titieni alaturi de sotul ei, prieteni si rude ale mirilor.

Alaiul s-a deplasat spre Snagov, acolo unde a avut loc, in prezenta a peste 300 de invitati, petrecerea mult asteptata. Nunta i-a costat pe tinerii insuratei 4 miliarde de lei.

NUNTA PRINCIARA

O nunta ca-n povesti s-a desfasurat la Iasi. Fiul printului Dimitrie Sturdza, Stefan Sturdza, 35 de ani, s-a insurat cu Nina Irina Tandarica, fiica unor oameni de afaceri din Elvetia.

Au fost invitati, printre altii, printul de Liechtenstein, mari familii romanesti, Ghica, Cantacuzino, Miclescu, Sturdza, Bourbon-Parma, dar si alti printi, printese, duci si ducese, oameni de afaceri din Europa etc. Nunta a avut loc la Palatul Culturii din Iasi, in Sala Voievozilor, inchiriata de printul Sturdza cu 1.500 de euro.

CARCOTASUL SI-A GASIT NASUL

Carcotasul Gainusa s-a casatorit civil cu Ioana in localitatea prahoveana Cheia, cei doi spunand „da“ in fata primarului local, care a fost nimeni altul decat tatal mirelui, Anghel Gainusa. Martorii cuplului au fost Stefan Huidu si sotia sa, Cristina. Nunta a avut loc la restaurantul Primavera de la Crowne Plazacare si a costat cel putin 3.700 de euro.

In toiul petrecerii, mireasa a fost furata de nasul si colegul de emisiune al ginerelui, Serban Huidu.

GAME, SET SI MATCH PENTRU AMALIA

Nunta anului a fost, de departe, cea a Amaliei si a lui Ilie Nastase. Cele doua VIP-uri s-au casatorit la Paris, in biserica greaca Saint Stephane. Pe lista de circa 300 de invitati au figurat nume „grele“: Omar Sharif, Alain Delon, Nadia Comaneci, Ion Tiriac, Gheorghe Hagi, Janine, Andreea Esca, Patrick Bruel, John McEnroe, Christopher Lambert, Camelia Sucu (patroana Mobexpert).

Nasi au fost Sorin Popa (director BRD) si sotia sa, Diana. Amalia a purtat o rochie creatie Dior, simpla in croiala, dar foarte eleganta, achizitionata de la Paris. Ca la orice nunta ce are ca protagonisti miri bogati, gasirea cadoului ideal este cea mai mare problema. Pentru a le usura munca invitatilor, Ilie si Amalia au deschis un site cu preferinte, de pe care se putea alege obiectul adecvat.

S-au primit astfel un candelabru bacara cu 24 de brate (6.430 de euro), un televizior Sony cu ecran plat (1.499 euro), un sistem home cinema, tot Sony, de 899 de euro sau, de la cei mai putin instariti, servetele de masa (11 euro bucata), prosoape (15 euro) sau pahare (50 euro).

PROCASATORIA

Si trustul Pro a fost in sarbatoare. Ceremonia de logodna si cununia religioasa a cuplului Andi Moisescu - Olivia Steer s-a desfasurat la Biserica Popa Soare din cartierul in care locuiesc cei doi miri.

La ceremonie au fost prezenti si cativa dintre colegii mirilor: Andreea Esca si Alexandre Eram, Amalia Enache, Roxana Ciuhulescu alaturi de Dimitris, logodnicul sau la vremea respectiva, Cristian Tabara, care a condus mireasa la altar, Cristian Boureanu (fost coleg de scoala cu Andi) si prietenii lui din Pro TV, Septimiu Sarateanu si Romeo Diaconescu.

La petrecerea de la Restaurantul Hotelului Parc au venit si Teo, Elena Lasconi, Mihai Dedu, Andreea Liptak si sotul ei, Razvan Spiridon.

MIREASA PROCONSUL

Dupa patru ani de convietuire, Carmen Oana Dima, solista de la „Camioane in multime“, si Dragos Constantin Dinca, chitaristul formatiei Proconsul, au facut pasul cel mare. Nonconformista mireasa a purtat o rochie ce-i dezvelea mare parte din picioare. Nu i-a lipsit insa clasica jartiera, despre care se spune ca ar aduce noroc in casnicie.

DE 3 X MIREASA

Adriana Bahmuteanu si Silviu Prigoana formeaza cel mai instabil cuplu din show-biz-ul autohton. S-au confruntat in cateva luni cu trei nunti si doua divorturi. La inceputul acestui an au facut nunta la Palatul Snagov, eveniment la care au participat 150 de persoane si care a costat in jur de 300.000 de euro, dintre care 15.

000 de euro s-au cheltuit numai pe focurile de artificii ce au durat zece minute. Printre cadourile primite (in valoare de peste 200.000 de euro) s-au numarat o cutie muzicala de la inceputul secolului al XIX-lea, piese de arta lucrate manual, argintarie veche. Dupa ceremonie, cei doi au plecat in luna de miere in Las Vegas, unde s-au mai casatorit o data.

Cununia civila a avut loc la primaria din Las Vegas, iar ceremonia religioasa, la capela „Little White Wedding Chapel“, aceeasi unde s-au casatorit Demi Moore si Bruce Willis, Frank Sinatra, Michael Jordan sau Britney Spears. Cei doi au ales si haine pe masura locului: rochie alba clasica pentru ea si frac, joben si baston pentru el. Mirii au fost dusi la primarie si apoi la capela cu limuzina.

La cererea lor, slujba a fost oficiata de un preot ortodox. Insurateii au sarbatorit evenimentul intr-un restaurant celebru din Las Vegas, „Stratosphere“, amenajat intr-un turn, de altfel una dintre cele mai inalte cladiri din oras.