Ajuns in planul secund al vietii politice, Victor Ponta are planuri marete pentru PSD. El crede ca este nevoie de o reorganizare a partidului la nivelul tuturor structurilor politice. “Trebuie sa facem mai mult, sa vedem unde am gresit in alegeri si apoi sa stringem rindurile”.

Seful tineretului social-democrat a avansat si ideea reintoarcerii in PSD a celor care au parasit barca, suparati ca au fost inlaturati de la actul politic decizional fara un motiv intemeiat. Victor Ponta a facut astfel referire la presedintele Camerei de Comert, Industrie si Navigatie Constanta, Mihai Daraban, care este si vicepresedintele Camerei de Comert a Romaniei.

Acesta si-a dat demisia din partid saptamina trecuta, cind a aflat intimplator ca fusese exclus din Biroul Executiv Judetean al PSD Constanta. El a precizat atunci ca nu poate fi compatibil “cu echipa Mazare care, prin metodele si modul de lucru, este o piedica si un dezastru atit in viata de partid, cit si in viata si dezvoltarea economica a orasului si judetului Constanta”.

Victor Ponta crede ca Daraban va putea fi convins sa se intoarca in PSD. El a refuzat sa comenteze insa declaratia acestuia privind incompatibilitatea cu echipa Mazare. A adaugat doar ca, in perioada urmatoare, “vom face curatenie in partid, iar in ceea ce-l priveste pe Mihai Daraban, de multe ori, in politica, trebuie sa dai putin inapoi ca sa faci pasi inainte”.

Ion Iliescu s-a hotarit ieri cind anume va reveni in PSD. Aceasta miscare va fi facuta peste doua saptamini.