Fostul sef al statului, Ion Iliescu, doreste sa aiba acces la complexul Scrovistea ocazional, refuzand, in schimb, sa beneficieze de o locuinta in baza legii privind drepturile acordate fostilor presedinti, dupa cum a declarat ieri pentru Mediafax fostul purtator de cuvant al lui Iliescu, Corina Cretu.

Ea a precizat ca in discutia pe care Ion Iliescu si Traian Basescu au avut-o la predarea mandatului de sef al statului a fost abordata si problema privind drepturile care i-ar reveni lui Ion Iliescu in calitate de fost presedinte al tarii, conform legislatiei in vigoare.

Iliescu a spus insa ca nu doreste sa beneficieze de o locuinta platita din banii statului, dar ca si-ar dori ca, ocazional, sa aiba acces la complexul Scrovistea, pentru ca acolo obisnuia sa se retraga cat timp a fost presedinte si "s-a simtit foarte bine", a precizat Corina Cretu.

Ea a precizat ca nu este vorba despre acordarea dreptului de folosinta a complexului de la Scrovistea, ci doar de sederea acolo, cate o saptamana vara si iarna, precum si in unele week-end-uri, atunci cand complexul nu este ocupat.

ACORD. Cretu a precizat ca Traian Basescu a fost de acord cu solicitarea lui Iliescu si ca, in baza legislatiei in vigoare, acesta ar putea beneficia de o locuinta din partea statului, asa cum beneficiaza fostul presedinte Emil Constantinescu.

Ion Iliescu urmeaza sa depuna o solicitare in privinta utilizarii ocazionale a complexului Scrovistea la Secretariatul General al Guvernului si la RA-APPS, a mai spus Cretu. De altfel, Ion Iliescu si-a petrecut Revelionul la complexul Scrovistea, iar primele zile ale anului 2005 le petrece tot acolo.

Pana acum, la Secretariatul General al Guvernului nu a fost inregistrata nici o cerere a fostului presedinte Ion Iliescu privind atribuirea in folosinta gratuita a unei locuinte de protocol, cu destinatia de resedinta, potrivit unui comunicat al Guvernului