Reprezentantii sindicatului si ai patronatului de la "Evenimentul zilei" au participat ieri la Directia de Munca si Protectie Sociala din cadrul Ministerului Muncii la o intrunire privind reconcilierea conflictului de la SC "Expres".

In legatura cu mentinerea in formatul actual al ziarului si a liniei editoriale administratia a precizat ca "va stabili o discutie fata de aceasta revendicare in cadrul negocierii contractului colectiv de munca si isi va asuma responsabilitatea de a respecta legislatia in vigoare", urmand "sa fie elaborat un proiect care sa concretizeze linia editoriala, proiect ce va fi elaborat de catre

conducere si redactie si va fi agreat (semnat) de catre partile contractante".

In schimb, sindicatul a apreciat ca "pana in prezent angajatorul nu a respectat dispozitiile legale in vigoare privitoare la drepturile salariatilor, fapt ce rezulta din declaratiile date si corespondenta, schimbandu-se locul si felul muncii pentru unii angajati ai societatii, consecinta directa a neincheierii unui contract colectiv de munca la nivel de unitate, a lipsei unui regulament de

ordine interioara si a faptului ca nu s-a inmanat cate un exemplar dupa contractul individual de munca catre salariati". In procesul-verbal incheiat avocata sindicatului, dna Mariana Stefan, a insistat sa se mentioneze: "Aceasta revendicare ramane in divergenta, luandu-se act ca patronatul nu a dat nici o garantie pentru pastrarea liniei editoriale actuale".

Peste 20 de redactori de la "Evenimentul zilei" au decis sa-si inainteze demisiile conducerii trustului Ringier.

Sefii de departament, publicistii comentatori si majoritatea redactorilor de la sectiile investigatii, stiri, mass-media si politic au hotarat sa paraseasca Evenimentul zilei in semn de protest fata de schimbarea liniei editoriale si a redactorului-sef, Dan Turturica, se arata intr-un comunicat al jurnalistilor de la ziarul amintit.

Pentru acestia, dupa zece zile de la inceperea conflictului, sunt evidente inflexibilitatea trustului Ringier si intentia acestuia de a schimba linia editoriala, lucru devenit limpede in ziarele din ultimele zile.

Comunicatul mai precizeaza ca motivele demisiilor vor fi prezentate astazi, 5 ianuarie, ora 14, intr-o conferinta de presa ce va avea loc la sediul redactiei "Evenimentului zilei", Piata Presei Libere nr. 1.