La inceputul acestei saptamini, seful IPJ Cluj, chestorul Teodor Pop Puscas, intr-o incercare de musamalizare a dosarului "Moonlight" - in care mai multi ofiteri de politie au fost acuzati ca au intretinut relatii sexuale cu dansatoarele de la clubul

de noapte omonim si ca au asigurat protectie retelei de trafic de persoane condusa de patronii clubului - a anuntat ca subalternii lui au fost gasiti nevinovati in urma anchetei administrative a IPJ.

"Evenimentul zilei" a consultat insa declaratiile prostituatelor audiate in dosarul aflat in lucru la Parchetul General, iar din aceste declaratii reiese clar ca actualul sef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, comisarul-sef Ioan Otel, a facut sex in repetate rinduri cu dansatoarele de la "Moonlight".

"Evenimentul zilei" a intrat in posesia unor transcrieri ale declaratiilor date de tinerele obligate sa se prostitueze in barul de striptease "Moonlight", condus de sotii Viorica si Istvan Fulop, in momentul de fata arestati pentru trafic de persoane. Printre clientii fetelor se numara politisti, dar si un fost deputat UDMR de Cluj.

Deoarece in declaratiile martorilor apar doar referiri la idomnul Nelui (Ioan Otel - n.r.) si la alti idomnii, procurorii de la Parchetul General, care coordoneaza ancheta, au fost obligati sa faca recunoasteri din grup.

Astfel, tinerele au fost chemate la parchet si puse sa recunoasca dintr-un set de poze ale unor politisti si alte personalitati publice cu functii de raspundere, pe cei care au intretinut relatii sexuale cu ele.

Intr-un proces-verbal, aflat la dosarul de ancheta, redactat in data de 12 noiembrie 2004 se arata ca:

"avind in vedere declaratiile partilor vatamate din care rezulta indicii cu privire la savirsirea infractiunii de favorizarea infractorului s-au prezentat acestora un set de fotografii ale unor cadre din IPJ Cluj fiind astfel identificata persoana care era cunoscuta sub numele de "domnul Nelu" ca fiind comisarul-sef Ioan Otel din cadrul

Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Cluj".

"Domnului Nelu" ii placea linga cascada

Prima dintre declaratiile de la dosar care il indica pe Ioan Otel drept beneficar al iprotocoalelori (a se citi consumatie si servicii sexuale gratuite) organizate de sotii Fulop este cea a dansatoarei Daniela Florentina Ghibirdic.

"Stiu de un "domn Nelu", prietenul lui Fane (patronul localului Istvan Fulop - n.r.) despre care am auzit ca lucreaza in politie. Acest "domn Nelu" era cunoscut in bar. Venea des, de fiecare data fiind insotit de mai multi prieteni. Cu "domnul Nelu" am fost de doua sau trei ori pentru a intretine relatii sexuale. De fiecare data nu a platit, comisionul meu fiind platit de domnul Fane".

In continuare, tinara mai spune ca orgiile sexuale la care participa idomnul Nelui se desfasurau o data la 2 - 3 zile, locul preferat fiind o masa de linga cascada artificiala amenajata in incinta barului de noapte.

O alta dansatoare, Ana Maria Stan, a declarat: "Am auzit ca mai multi dintre clientii de la "protocol" erau politisti, avocati si un deputat. Cel mai fidel, care venea saptaminal, spunea ca este de la politie si se numeste "domnul Nelu". Clientii de la protocol, de obicei nu achitau consumatia".

N-a vrut cu prezervativ

Data fiind complexitatea anchetei, procurorii bucuresteni au fost de acord sa ii ofere uneia dintre fete, minora, protectie maxima. Pentru acest lucru, tinara a primit numele de cod "Istvan Szilagy".

Declaratia tinerei este de-a dreptul halucinanta: "La aceste protocoale erau invitate diverse personalitati din Cluj, precum "domnul Nelu" despre care am aflat ca lucreaza in Politie si ca are o functie mare in domeniul Crimei Organizate (...)

Mai este un deputat de origine maghiara care are are numarul de telefon mobil 0745-3....1 (numarul fostului deputat UDMR de Cluj Matis Jeno - n.r.). In acest sens, eu personal am fost abordata de "domnul Nelu" la recomandarea patronului, care a achitat io sampanie de trei milioane de lei (act sexual de 30 de minute - n.r.).

Cu toate ca i-am spus ca sint minora, a incercat sa intretina relatii sexuale cu mine in camera amplasata linga separeu, insa a refuzat sa foloseasca prezervativul pus la dispozitie de patron.

In acele conditii am avut un schimb de replici cu "domnul Nelu", iar in final a renuntat, fiind prea beat. Cunosc faptul ca mai multe fete precum Maria, Daniela, Doina, Lavinia, Andreea si Ioana au intretinut relatii sexuale cu grupul descris mai sus atit in incinta localului, cit si in afara acestuia".

Chefurile saptaminale la care luau parte ofiterii de politie clujeni au determinat-o la un moment dat pe patroana Viorica Fulop sa le indemne pe dansatoare sa le ceara acestora bani.

"Patroana Viorica ne-a spus la o sedinta ca in cazul in care "domnul Nelu" ne va invita in oras, la masa, iar ulterior la hotel sau in diverse locatii pentru a intretine relatii sexuale cu noi, in cazul in care acestia nu achita sa le cerem bani pentru serviciile sexuale oferite".

Un alt politist a incercat in zadar

Lista martorilor este lunga, fiind alcatuita din fetele care au fost obligate sa se prostitueze. In mare, toate descriu cu lux de amanunte ce se intimpla in clubul de noapte. Declaratia uneia dintre fete, Aurelia Fritea, este insa de remarcat.

"Viorica m-a trimis pe mine si pe alta fata spunind ca trebuie sa iesim in oras, la restaurant, cu doi domni, si daca vrem putem sa facem si altceva, dar nu ar fi indicat cu acesti clienti. Unul dintre ei s-a prezentat, spunea ca se numeste Cornel Tuselea (comisar in cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - n.r.) si ca este politist la Biroul Economic (...)

Dupa masa dl. Tuselea ne-a invitat la el acasa spunind ca ne da un vin. Acolo, a incercat sa intretina cu noi relatii sexuale, dar noi am refuzat categoric moment in care s-a suparat si ne-a spus ca el poate sa ne faca greutati, ca este in relatii bune cu dl. Fane si ca n-ar fi trebuit sa facem figuri".

Ioan Otel: "Nu are rost sa discutam"

Comisarul-sef Ioan Otel, proaspat repus in drepturi dupa pseudo-ancheta administrativa, a declarat pentru "Evenimentul zilei" ca noile declaratii date de dansatoare, in calitate de martori, "sint probleme de alta natura".

"Nu are rost sa mai discutam. Sint om serios si nu are rost sa aplecam urechea la prostii", a mai spus Ioan Otel.

Jeno Matis: "Am fost de citeva ori acolo"

Intrebat cum isi explica faptul ca numarul sau de mobil este cunoscut de o dansatoare minora, consilierul judetean Jeno Matis, fost deputat in perioada 1992-2000, a precizat ca a mers acolo impreuna cu parteneri de afaceri: "Am facut schimb de carti de vizita cu acestia, iar cartile de vizita stateau pe masa".

Numele politicianului a fost vehiculat ca posibil viitor subprefect sau secretar de stat la Ministerul de Finante.

"Domnul Nelu" e din nou sef

Chestorul Teodor Pop Puscas a declarat luni ca Ioan Otel, zis idomnul Nelui, indicat de catre tinere in cadrul recunoasterii din grup nu poate fi acuzat ca a incalcat statutul politistului, ci doar poate fi banuit de "comportament imoral". Sanctiunea a fost o mustrare scrisa.

Totodata, seful IPJ Cluj a anuntat ca Ioan Otel a fost repus in functia de sef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate. In plus, Teodor Pop Puscas a anuntat ca nici un alt ofter clujean nu poate fi acuzat in acest caz, deoarece nu exista probe, lucru infirmat de declaratia Aureliei Fritea.

Ieri, chestorul Teodor Pop Puscas a sustinut ca nu stia despre declaratiile si probele de la dosarul penal, deoarece nici una dintre institutiile abilitate ale statului nu a vrut sa-i furnizeze vreo informatie (!?).

"Avem toata disponibilitatea sa redeschidem ancheta in lumina noilor probe care ne vor fi furnizate oficial de catre institutiile abilitate. Daca nu, ne vom sesiza din "Evenimentul zilei"", a spus chestorul. Intrebat daca nu cumva s-a grabit cu concluziile anchetei administrative, seful politiei clujene a raspuns transant ca el a dat un verdict in baza probelor pe care le-a avut.