Eventualele fapte de coruptie care ar reiesi din stenogramele sedintelor Delegatiei Permanente a PSD, publicate de “Evenimentul zilei”, vor fi verificate de PNA, ca urmare a deciziei Parchetului instantei supreme de a-si declina competenta in cazul denuntului primit de la mai multe organizatii civice, informeaza Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit unui comunicat oficial, denuntul formulat de APADOR-CH, Agentia de Monitorizare a Presei, Alianta Civica, Pro-Democratia, Fundatia pentru o Societate Deschisa, Grupul pentru Dialog Social, Societatea Academica din Romania si Societatea Timisoara a stat la baza dosarului penal 5/P/2005, deschis in data de 4 ianuarie 2005.

In urma evaluarii continutului denuntului, anchetatorii au constatat ca aspectele sesizate “pot intruni elementele constitutive ale infractiunii prevazute de legea privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie”.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca aceste fapte ar putea fi cercetate de catre Serviciul de Anchete Speciale din cadrul PNA intrucit stenogramele se refera la inalti demnitari.

Ev. Zilei - 6 ianuarie 2005