Vicepremierul Adriean Videanu a anuntat ca introducerea cotei unice de impozitare de 16% a primit semnale imbucuratoare din partea pietelor financiare din Londra si New York. "In trei luni de zile Guvernul isi va rezolva problemele legate de asigurarea unui mediu de afaceri credibil", a declarat Videanu.

Si FMI ar fi "acceptat, in principiu, argumentele cotei unice", urmand ca Executivul roman sa gaeasca in scurt timp elementele de echilibrare a bugetului.

Videanu a facut cunoscute si prioritatile echipei guvernamentale: modificarea Codului Muncii, modificarea legislatiei astfel incat evaziunea fiscala sa fie considerata criminalitate, introducerea unor prevederi care sa favorizeze creditorul, si nu debitorul, eliminarea barierelor legislative privind infiintarea sau desfiintarea societatilor comerciale.

Potrivit vicepremierului, Executivul nu va majora deocamdata accizele pentru a echilibra bugetul, insa "se poate considera aceasta masura drept una din variante". Numai ca, daca se va intampla acest lucru, agentii economici vor fi anuntati din timp. Videanu, care coordoneaza ministerele economice, a anuntat ca-si va angaja un consilier de stat adus din SUA, mai exact din... Silicon Valley.