Mai mult de un sfert din angajatii romani dorm la birou, iar 28% sustin ca le este foarte greu sa se mentina treji, potrivit unui sondaj realizat de compania de servicii on-line Neogen. Sondajul a fost realizat pe site-ul Best.Jobs, pe un esantion de 4.158 de respondenti.

"Programul prelungit, sedintele interminabile fara pauze, interioarele aglomerate si ecranele computerelor fac parte din categoria factorilor care influenteaza adormirea angajatilor la serviciu. Consecintele somnului in timpul programului nu sunt doar financiare, ci sunt si marturia non-motivarii sau suprasolicitarii angajatilor", se arata intr-un comunicat al companiei.

Din totalul persoanelor intervievate, 28% au recunoscut ca au dormit la birou, iar 6% in timpul unei sedinte.

Tot 28% dintre participantii la sondaj au declarat ca nu au dormit la locul de munca, dar ca de multe ori este o provocare sa ramana treji.

Potrivit Neogen, 38% dintre respondenti au afirmat ca nu au adormit niciodata la serviciu.

Cei mai “obositi”: brasovenii

Cei mai somnorosi angajati sunt brasovenii si timisorenii, in timp ce bucurestenii par sa fie mai constiinciosi. Astfel, 38% dintre brasoveni au recunoscut ca au dormit la birou, tot atatia adormind si in timpul unei sedinte. In cazul timisorenilor, procentul celor care au declarat ca au dormit la birou a ajuns la 30%.

Pe de alta parte, 60% dintre bucuresteni au declarat ca nu au adormit niciodata in timpul programului de lucru. Barbatii sunt putin mai somnorosi decat femeile, doar 2% mai multi recunoscandu-si somnolenta, se mai arata in comunicatul Neogen.

Persoanele cu varste cuprinse intre 45 si 55 de ani au inregistrat cel mai mic procent in ceea ce priveste somnul la locul de munca, 81% dintre acestia declarand ca nu au avut niciodata astfel de probleme la birou. In schimb, 24% dintre participantii cu varste intre 20 si 25 de ani au aratat ca au dificultati in a nu adormi la serviciu.

Contabilitatea face casa buna cu plictiseala

Domeniul cu cei mai activi angajati pare sa fie cel al resurselor umane, in conditiile in care 87% din personal nu a adormit niciodata la serviciu. La polul opus se afla contabilii si angajatii din marketing, care dorm in procent de 25%, respectiv 18%, in timpul programului.

Personalul administrativ a inregistrat cel mai mare procent in randul celor care adorm in timpul sedintelor, respectiv 10%.