Scandalul produs de eliberarea defectuoasa a rovinietelor se pigmenteaza in fiecare zi cu noi amanunte, deloc lipsite de importanta.

Din motive necunoscute, oficialii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN), care gestioneaza operatiunile de tiparire si distributie a rovinietelor, pastreaza o secretomanie suspecta in jurul identitatii firmei care a tiparit abtibildurile, dar si in jurul altor informatii legate de aceasta afacere.

Desi licitatia pentru tiparire a fost organizata din timp, sub patronajul ex-ministrului transporturilor, Miron Mitrea, si al conducerii CNADN, reprezentantii acestei autoritati nu au reusit sa precizeze valoarea contractului de tiparire a celor 4,2 milioane de roviniete comandate si nici pretul unitar exact.

Oficialii CNADN au mentionat numai faptul ca rovinietele se tiparesc... undeva, in Germania, iar valoarea unui asemenea petic autocolant a fost estimat la 10-12 eurocenti. La un calcul aproximativ, afacerea rovinieta ar insemna un "mizilic" de peste 400.000 euro.