Frumoasa statiune turistica Cheia din Judetul Prahova are doua mari necazuri. Unul este mai vechi si tine de faptul ca statiunea are statut de sat al comunei Maneciu, iar cel de-al doilea este mai nou si tine de alegeri, care aici au fost castigate de Alianta DA, in defavoarea PSD, si implicit a celui mai cunoscut baron local al acestui partid, Marian Stelian.

Si pentru aceasta gafa la alegeri "statiunea trebuie sa plateasca" a proferat baronul local. Iar acum statiunea plateste cu varf si indesat, pentru ca el, baronul local, a desemnat din randul salariatilor sai primarul si mai multi consilieri din primarie sa sanctioneze localitatea rebela.

Localnicii din Cheia spun ca "desantul APASCO" (firma baronului local) de la primaria comunei Maneciu este cel care face ca Statiunea Cheia sa se confrunte cu probleme nemaiintalnite pana acum.

Ratie la iluminat si stop salubrizarii

Asa se face ca primarul a decis ca iluminatul in statiune sa fie limitat la numai trei ore pe noapte, intre orele 21 si 23, si respectiv intre 5 si 6 dimineata. Din aceeasi dispozitie, serviciile de salubritate, foarte active cu ceva vreme in urma, au incetat sa-si mai faca datoria, ghenele de gunoi nu au mai fost ridicate de saptamani de zile.

Administrarea si curatenia strazilor, decolmatarea santurilor a incetat, la comanda pesedistului sef peste primarie. Ce se mai face, se face pe cont propriu de catre cetateni si de catre unii investitori locali care platesc si taxe la primarie.

Au incetat tot la comanda lucrarile de aductiune a apei in statiune, ceea ce pune in pericol alimentarea populatiei in perioadele de sarbatori si creeaza un risc mare in cazul producerii de incendii.

Si pentru ca totul sa fie tinut sub control, in cazul neastamparatei statiuni, pesedistul sef i-a cerut primarului slujitor Stefan Lupu sa blocheze orice investitie in statiune. Pentru aceasta, primarul trebuie sa respinga de pe ordinea de zi orice licitatie in favoarea dezvoltarii statiunii, orice concesiune in afara intereselor baronului local Marian Stelian.

Forma deghizata a acestor blocaje este stabilirea unor preturi mult peste nivelul pietei, precum si argumentul neoportunitatii.

Tot primarul trebuie sa intarzie cat poate de mult punerea in aplicare a proiectelor de realizare a partiei de ski, aprobata prin programul "Super Ski in Carpati". Si aceasta o face prin refuzul de a comunica Consiliului Judetean Prahova statutul juridic al parcelelor de teren componente ale viitoarei partii de ski.

Suparat ca nu a mai putut sa puna mana pe lucrarile de amenajare a unei suprafete mlastinoase din centrul statiunii, baronul local Marian Stelian a intervenit la fostul consilier prezidential Aurel Constantin Ilie sa blocheze si aceasta investitie care era deosebit de benefica pentru Statiunea Cheia.

Iar domnul consilier prezidential a facut-o, pentru ca Marian Stelian este cel care i-a construit vila din Maneciu si tot el este cel pentru care a facut cele mai multe interventii de castigare a unor licitatii in domeniul amenajarilor hidrotehnice.