In luna decembrie, Primaria a licitat pentru cumpararea unui bloc de locuinte ce urma sa fie transformat in bloc social. La doar citeva zile dupa depunerea ofertei de catre Primarie, Paul Lica, impreuna cu alte doua persoane fizice, a licitat si el pentru cumpararea blocului, oferta sa fiind doar cu citeva milioane de lei mai mare.

A doua zi dupa depunerea ofertei, seful Administratiei Financiare si-a retras telefonic oferta. Dupa ce a aflat de la ziaristi despre situatia creata, Consiliul Director al Finantelor brasovene s-a intrunit de urgenta, iar Paul Lica si-a prezentat demisia din functia de director al Administratiei Finantelor Publice, pe care o detinea din 2000.

Scandal in instanta

Blocul este proprietatea societatii Prodlemn, executata silit din cauza datoriilor la buget. Reprezentantii Primariei au inceput inca din toamna anului trecut demersurile pentru a prelua blocul aflat sub sechestru. Dupa ce Administratia Finantelor Publice a organizat doua licitatii, la care nu s-a prezentat nimeni, Municipalitatea a facut o oferta.

„Oferta facuta a fost de 1,472 miliarde de lei, care se incadra in suma propusa prin expertiza. Am intocmit chiar un proiect de hotarire de consiliu local, care a fost aprobat la sfirsitul lunii noiembrie“, a explicat primarul George Scripcaru.

Potrivit primarului, pasul urmator era tranzactia in sine, dar aparitia altei oferte, din partea a 3 persoane fizice, printre care si Paul Lica, a blocat-o.

„Am hotarit sa ma retrag“

Paul Lica s-a disculpat initial, spunind ca a doua zi dupa depunerea ofertei s-a retras verbal din cursa pentru obtinerea blocului de locuinte. „A doua zi am hotarit sa ma retrag. Am facut acest lucru telefonic, anuntindu-l pe lichidator ca nu mai vreau sa particip la licitatie. Am luat aceasta decizie dupa ce am primit mai multe mesaje ca s-ar putea sa am probleme.

Ca persoana fizica, potrivit legii, aveam dreptul sa ma inscriu la licitatie, mai ales ca nu m-am folosit de informatiile de la Finante, deoarece dosarul era la judecatorul sindic care se ocupa de lichidare“, a explicat Paul Lica.

Seful Directiei Finantelor Publice Brasov, Lucian Voinescu, spune ca, „desi era la prima abatere, Paul Lica a fost obligat sa isi dea demisia, pentru ca abaterea este foarte grava. Nu se poate sa aflam din presa despre faptele lui. Deocamdata, postul lui ramine vacant, iar Paul Lica poate ramine in cadrul institutiei pe alt post“.