Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost primul donator in campania "Un tsunami care pe care-l putem opri", destinata ajutorarii populatiei afectate de cutremurul din Asia.

In prezenta consilierilor prezidentiali Adriana Saftoiu si Andrei Plesu, precum si a ambasadorilor Thailandei, Malaeziei si Indoneziei, Basescu a participat, ieri, la lansarea campaniei, initiata de compania McDonald's Romania, sub patronajul Presedintiei. Seful statului a donat 10 milioane de lei, "o suma decenta", dupa propriile spuse.

"Fac un apel la romanii cu posibilitati si la firme, care pot contribui la atentuarea dramei oamenilor din Asia", a spus Traian Basescu, declarandu-se convins ca "romanii pot demonstra ca le pasa de suferinta altora". Compania McDonald's a amplasat, incepand de ieri, la fiecare dintre restaurantele sale, cutiute transparente din plastic, in care oricine doreste poate depune bani.

Cutiutele i s-au parut presedintelui a semana cu urnele electorale. "Parca e pentru buletinele de vot", a comentat Basescu.