Adi Mutu: “M-am maturizat!”

Chiar in ziua in care a implinit 26 de ani, fostul atacant al lui Chelsea a avut aceasta revelatie. Mutu a vorbit. Din nou. A facut-o in stilul sau. Imprevizibil si firesc. De parca toata aceasta perioada lunga de tacere autoimpusa nici n-ar fi existat.

Trecerea timpului si resemnarea ca tot ceea ce i s-a intimplat face parte din viata i-au readus lui Adi calitati ce pareau pierdute: naturaletea si dezinvoltura.

Cum este la 26 de ani?

Adrian Mutu: Excelent. Desi am avut o perioada destul de dificila, am reusit sa o depasesc cu ajutorul Alexandrei, al lui Mario si al parintilor. Sper ca acele momente sa ramina undeva in trecut, iar anul acesta sa revin acolo unde imi este locul, pe gazon. Le promit celor care au avut incredere in mine ca Adi Mutu nu ii va dezamagi. Virsta si problemele m-au maturizat, va garantez acest lucru.

Cum ti-ai petrecut ziua de nastere?

Cu doua antrenamente. De aproape o saptamina ma pregatesc aici in Milano, fiindca in perioada Sarbatorilor am lenevit un pic. Chiar daca nu se pune problema sa ma ingras, asa cum se face in aceasta perioada, totusi am de recuperat zilele in care nu m-am antrenat. Seara am luat masa la un restaurant aici in Milano, impreuna cu cei dragi.

Se tot vehiculeaza ca mai multe echipe din Italia, Juventus, Fiorentina si AS Roma, vor sa te transfere. Unde vei evolua dupa ce iti va expira suspendarea?

In momentul de fata sint doar vorbe. Eu trebuie sa ma concentrez doar asupra pregatirii, iar de celelalte lucruri se vor ocupa impresarii mei. Cu siguranta va fi o echipa din Italia, insa in momentul de fata nu pot sa va spun cu certitudine care va fi.

“Da, ma recasatoresc cu Alexandra”

De citeva zile, in presa din Romania se tot scrie despre nunta ta cu Alexandra. Ati stabilit data?

Este adevarat ca m-am impacat cu Alexandra si ne vom recasatori, dar nu pot sa va spun cind vom face nunta. Este secretul nostru. Am ajuns amindoi la maturitate si facem acest lucru fiindca ne iubim mult si avem un copil minunat. Fiul nostru, Mario, ne-a unit si mai mult.

Lui Mario ii place meseria pe care o practica tatal sau?

Este un mare talent. Loveste mingea foarte bine, chiar daca este destul de mic, are doar 3 ani. Are pe cine sa mosteneasca (ride). Jucam fotbal aici in casa, dar ma gindesc sa il iau cu mine si pe teren.

Pe site-ul ProSport, fanii tai ti-au transmis foarte multe mesaje de felicitare si de incurajare. Cum te simti cind vezi ca totusi lumea este alaturi de tine?

Ma bucur enorm ca am atitia fani care au tinut sa ma felicite de ziua mea. Sper sa le pot raspunde la toti, chiar si celor care m-au criticat. Este minunat sa vezi ca lumea este alaturi de tine si te incurajeaza.

Felicitat de Chivu si de Contra

Cu ocazia zilei sale de nastere, Adrian Mutu a primit felicitari si de la cei mai buni prieteni ai sai, Cristi Chivu si Cosmin Contra (foto dreapta). Desi nu a putut sa sarbatoreasca implinirea celor 26 de ani alaturi de ei, fostul jucator al lui Chelsea promite ca ii va cinsti cind se vor intilni. A mai primit mesaje de felicitare si de la presedintele FRF, Mircea Sandu.

“Este bine cind vezi ca prietenii sint linga tine. Am primit mesaje de felicitare si urari de bine de la mai multe persoane apropiate”, a spus Mutu. Adi nu a fost uitat nici de coechipierii de la ultimele antrenamente efectuate in tara. Asa se face ca dinamovistii i-au transmis un mesaj comun.

S-a intilnit cu Nicu Gheara

Aflat in vacanta in Austria, inca dinainte de Sarbatori, Nicu Gheara a preferat sa il felicite personal pe Mutu, chiar la Milano. Simbata dimineata, omul de afaceri, impreuna cu sotia, a plecat spre orasul italian pentru se intilni cu fotbalistul, care ii va fi si fin. “Am tinut sa ii fac urarile personal. Sintem foarte buni prieteni, chiar daca unele persoane au vrut sa strice acest lucru.

Este mare lucru ca in astfel de momente sa ai prietenii linga tine, iar eu sint prieten cu Adrian”, ne-a declarat Gheara. In momentul in care Mutu va hotari impreuna cu Alexandra data nuntii, nasul de cununie va fi Nicu Gheara, si nu Gica Hagi, asa cum s-a intimplat prima data. “Am discutat despre acest aspect, iar pentru mine este o bucurie sa fiu nasul celor doi.

Sper sa fie o nunta ca-n povesti. Adi si Alexandra formeaza un cuplu de invidiat”, a adaugat Nicu.

“Ii batem pe olandezi si ne indeplinim obiectivul: calificarea la CM 2006!”

Capitan al nationalei in victoriile obtinute in toamna trecuta, Adi face previziuni optimiste pentru 2005. Vreau sa vorbim putin si despre echipa nationala, fiindca in martie avem un meci destul de dificil, chiar capital, cu Olanda. Crezi ca putem sa invingem “Portocala mecanica”?

Adrian Mutu: In primul rind trebuie ca toti jucatorii care vor fi convocati sa fie sanatosi si sa avem mult tupeu. Nationala Romaniei este o echipa puternica si va garantez ca vom face o partida mare. Nici nu ma gindesc sa nu ii invingem pe olandezi.

Cum te simti tu stiind ca vei fi doar spectator?

Destul de rau, dar am mare incredere in colegii mei. Sper ca in vara sa pot sa revin in tricoul echipei nationale si sa reusim calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor.

Noul selectioner isi va indrepta atentia si spre jucatori precum Adi Ilie, Dorinel Munteanu sau Viorel Moldovan.

Foarte bine. Nea Piti este un mare tehnician, iar aceasta decizie pe care a luat-o este foarte buna. Sint jucatori cu experienta, care pot aduce un echilibru in lot. Trebuie sa avem un lot omogen si valoros, care ne va ajuta sa indeplinim obiectivul, participarea la turneul final din Germania. Am incredere ca vom realiza ce ne-am propus.

Revine la Rotterdam

Dupa ce in partidele cu Finlanda si Macedonia a reusit sa inscrie golurile victoriei, iar in Andorra si in Armenia nu a evoluat, Adrian Mutu va lipsi si in dificilele confruntari cu Olanda si Macedonia, din 26 respectiv 30 martie.

Este posibil ca in partida retur cu Olanda, din 4 iunie, de la Rotterdam, fostul atacant al lui Chelsea sa revina in tricoul echipei nationale, chiar daca suspendarea ii expira cu doar citeva zile inainte. Mutu isi doreste ca in momentul in care va imbraca din nou tricoul primei reprezentative, nationala lui Piturca sa fie pe primul loc in grupa. marian.bratu@prosport.ro