Mai bun. Mai mare. Mai rapid. Mai ieftin. Si nu este "cool" daca nu e "wireless" si portabil.

Acestea sunt tendintele gadgeturilor si aparatelor electronice "de fite" pentru anul 2005.

Mai mult de 2.500 de companii producatoare s-au reunit la Las Vegas in cadrul International Consumers Electronics Show, cel mai important eveniment organizat de industria americana a electronicelor, cu o valoare de 100 de miliarde de dolari.

"Anul 2005 este mai degraba o evolutie decat o revolutie", a declarat Stephen Baker, analist la NPD Techworld. "Telefoanele mobile sunt mai performante, televizoarele cu ecran plat sunt mai mari, DVD si MP3-playerele sunt mai rapide iar camerele de video digitale sunt mai ieftine".

In afara de televizoare, playere audio/video, camere de video si telefoane mobile, analistii din industrie se asteapta ca in 2005 sa asistam la o dezvoltare fara precedent a sectorului de gaming (jocuri electronice).

In fruntea plutonului se afla mult-asteptatul Sony PSP, o consola de jocuri PlayStation portabila, care inca nu a fost lansata in Statele Unite. Noua PSP va constitui un concurent de temut pentru grupul Nintendo, care este pionierul popularului format Game Boy.

Intre timp, este liniste in tabara americanilor, Microsoft fiind asteptat sa lanseze noua Xbox 2, un succes foarte probabil, care continua traditia inceputa Xbox.

"Cred ca Microsoft asteapta sa vada ce miscare va face Sony si in functie de asta va ataca cu noua Xbox 2," sustine Adam Levin, analist.

Acesta va fi A„Anul Briceagului Swiss Army". Nu, nu va speriati! Nu este de vorba de renumitul briceag rosu inscriptionat cu stema Elvetiei neutre, cu lama, forfecuta, tirbuson, scobitoare, surubelnita, ba chiar mufa-port USB.

Este vorba de produsele electronice care acum sunt mai A„all-in-one" ca niciodata: telefon celular, care este si PDA, si MP3-player si camera video digitala, si camera foto digitala si localizator GPS...