'Fahrenheit 9-11', documentarul anti-Bush al lui Michael Moore, a primit titlul de cel mai bun film al anului 2004 la People's Choice Awards, in cadrul unei gale desfasurate duminica seara, la Los Angeles, informeaza BBC online. Moore a dedicat trofeul primit soldatilor din Irak.

Un alt film controversat, 'Patimile lui Hristos', regizat de Mel Gibson, a cistigat premiul pentru cea mai buna drama. Spre deosebire de alti regizori, Gibson a spus ca nu vrea ca filmul sau sa fie nominalizat la Oscar, deoarece nu l-a facut 'pentru elita'. 'Pentru mine, premiul cistigat acum este cel mai important, pentru ca nu a fost facut pentru elita.

Din punctul meu de vedere, publicul a ales deja', a spus el.

Julia Roberts este actrita preferata a americanilor pentru a zecea oara consecutiv, iar Johnny Depp a triumfat la categoria cel mai bun actor. 'Shrek 2' este, in opinia publicului, cel mai bun film de animatie si totodata, cea mai buna comedie a anului 2004.

La sectiunea dedicata televiziunii, serialele 'Will si Grace' si 'CSI: Crime Scene Investigation' au fost votate drept cea mai buna comedie, respectiv, cea mai buna drama. Nominalizarile pentru People's Choice Awards au fost stabilite conform optiunilor a 6.

000 de cititori ai revistei Entertainment Weekly, iar cistigatorii au fost desemanti in urma voturilor online a 21 de milioane de oameni.