Cei 5 parlamentari proveniti din Blocul National Sindical au fost exclusi ieri din PRM, printr-o decizie luata de Biroul Permanent al partidului. Motivul invocat de conducerea PRM a fost semnarea de catre sindicalistii-parlamentari a unei intelegeri de sustinere cu Alianta D.A.

„Am denuntat protocolul cu BNS si i-am exclus din partid pe cei 5 parlamentari veniti din BNS, dupa ce am vorbit cu secretarul general al BND, domnul Munteanu, care mi-a confirmat faptul ca a fost semnat un protocol cu Alianta D.A.“, a declarat Corneliu Ciontu, prim-vicepresedintele PRM. Dan Mocanescu, liderul celor 5 parlamentari, a declarat ca nu intelege nemultumirea celor din PRM.

„Nu am reusit sa identific o masura statutara pentru aceasta decizie“, ne-a declarat Mocanescu, aratindu-si nemultumirea pentru faptul ca liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, nu si-a aratat macar curiozitatea de a-l cunoaste, dupa ce in campanie a „alergat cu portretul lui Vadim in ambele miini“.

Lupoi punea la cale o disidenta de masa

Decizia PRM vine dupa ce cu o zi inainte vicepresedintele PRM Mihail Lupoi a demisionat din partid, iar purtatorul de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat la Tirgu Mures ca exista intre 25 si 30 de parlamentari din Opozitie decisi sa sustina Alianta D.A. si Guvernul Tariceanu. In aceasta conjunctura, decizia conducerii PRM si a presedintelui C.V.

Tudor seamana mai mult cu o actiune de forta, menita sa preintimpine actiuni asemanatoare ale unor membri ai PRM, dar si sa previna crearea unei imagini de disidenta in cazul unei eventuale demisii a celor de la BND.

Corneliu Ciontu a confirmat pentru „Cotidianul“ ca, inainte de a lua decizia de a demisiona din partid, senatorul Mihail Lupoi a luat legatura cu mai multi parlamentari peremisti - deputatul Petru Calian, deputatul Alexandru Ciocilteu, senatorul Constantin Gaucan, deputatul Lia Olguta Vasilescu, deputatul Dragos Dumitriu.

Contactat de „Cotidianul“ pentru a confirma propunerea facuta de fostul peremist Mihail Lupoi, senatorul Gaucan a refuzat sa dea o declaratie fara acordul sefului sau, Corneliu Ciontu, care in acel moment nu era de gasit. Ceilalti au confirmat faptul ca au fost contactati de Mihail Lupoi.

Acesta incerca sa-i coopteze la formarea unui nou partid de sorginte social-democrata, care sa fie reprezentantul Partidului Popular European in Romania. „M-a contactat pentru o schema de genul acesta imediat dupa turul al doilea, in miercurea de dupa alegeri, in ideea de a face un nou partid, care sa fie reprezentantul PPE, dar cu care la vremea aceea dorea sa sustina PSD, nicidecum Alianta D.A.

“, ne-a declarat deputatul PRM Dragos Dumitriu. Nici unul dintre cei contactati de fostul peremist Lupoi nu l-a urmat pe acesta in demersul pe care l-a intreprins.