Stelistii au sunat adunarea, ieri, la ora 15, cand toti componentii lotului s-au reunit la stadionul Ghencea pentru primul antrenament din 2005. Desi s-au aflat pe lista posibilelor plecari din Ghencea, fotbalistii Falemi, Ciocoiu sau Pitu au fost prezenti la reunirea desfasurata sub conducerea antrenorului secund Massimo Pedrazzini.

Walter Zenga a sosit la Bucuresti ieri seara si va conduce pregatirea echipei incepand de azi. Ros-albastrii incep anul cu ganduri mari, ambitionati de optimismul patronului Gigi Becali, care vrea ca urmatoarele zece titluri de campioni sa poposeasca in vitrina Stelei, lucru confirmat si de presedintele Mihai Stoica. "Se poate orice, chiar si sa castigam urmatoarele 10 titluri.

Dar hai sa-l castigam mai intai pe acesta. Am toate motivele sa fiu optimist si tot ce imi doresc este sa fim feriti de accidentari", a declarat Stoica. De la reunirea stelistilor a lipsit Banel Nicolita, asteptat in Ghencea dupa ce braileanul a declarat ca nu se mai intoarce niciodata la Poli AEK. "Din vara va fi jucatorul nostru. Trebuie sa ne intelegem cu cei de la Poli.

Daca nu, un jucator important va avea de suferit. Poate ca nu a fost moral ce am facut, dar am respectat regulamentul", a spus Mihai Stoica despre transferul lui Nicolita in Ghencea. Reunirile celor doua mari rivale Steaua si Dinamo au dat semnalul redeschiderii duelului declaratiilor. Desi directorul executiv al "cainilor", Cristi Borcea, a declarat razboi Stelei, stelistii nu par ingrijorati.

"Din cate stiu eu, razboiul incepe pe 5 martie. Sunt convins ca meciul decisiv va fi cel in care Steaua va intalni pe Dinamo in Ghencea, dar noi vom fi cata frunza si iarba. Daca vom trece cu bine peste primele cinci etape, atunci vom castiga titlul", este de parere Mihai Stoica.

Mijlocasul Paraschiv a gasit solutia prin care Steaua isi poate pastra prima pozitie: "Nu conteaza programul greu pe care il vom avea. Trebuie sa aducem cat mai multe puncte din deplasare, pentru ca acasa nu cred ca vor fi probleme", a spus Paraschiv, care crede ca titlul este mai important decat eliminarea Valenciei din Cupa UEFA.

In ceea ce-i priveste pe rivalii din Giulesti, stelistii nu cred ca numirea lui George Copos in functia de vicepremier va influenta performantele Rapidului. "Nu cred in influenta politicii. Cred ca cine va juca corect pe teren va castiga", a spus Dorinel Munteanu.

Jucatorii Stelei nu au preferinte intre meciul Stelei cu Inter Milano sau amicalul Romaniei cu Slovacia, spunand ca vor merge acolo unde sunt chemati. "Nu e vorba de preferinte. Sunt doua meciuri importante atat pentru Steaua, cat si pentru echipa nationala.

Daca voi fi convocat, voi merge la nationala", a spus Adrian Neaga, aprobat si de presedintele Mihai Stoica: "Piturca poate lua pe oricine doreste, nu e nici o problema". Principala preocupare a stelistilor odata cu reinceperea pregatirilor este dubla intalnire cu Valencia, formatie cu care ros-albastrii vor juca in luna februarie in Cupa UEFA.

Desi "liliecii" nu se afla in cea mai buna forma, jucatorii Stelei nu stau prea linistiti. "Valencia si cand joaca prost castiga. Sunt pe locul trei, deci este greu", a mentionat Paraschiv. Antrenorul secund Massimo Pedrazzini a spus ca Steaua nu are nimic de pierdut in fata Valenciei. "Nu mi-e frica de Valencia. Este o echipa puternica si nu avem nimic de pierdut.

Am ajuns in primavara europeana pe merit si putem sa ne masuram cu toti. Este o chestiune de mandrie si orgoliu. Nu cred ca este un avantaj ca Zenga il cunoaste pe Ranieri. Pe teren evolueaza jucatorii", a spus Pedrazzini. Suporter infocat al lui Inter Milano, Pedrazzini a pierdut revenirea de senzatie a echipei milaneze, care, condusa cu 0-2 in minutul 88, a reusit sa se impuna cu 3-2.

"Am fost pe stadion cu fiul meu, iar dupa golul doi am plecat. Fiul meu a insistat sa ramanem, dar pana la urma am plecat si am pierdut trei goluri", a spus "secundul" Stelei.