Mijlocasul echipei Universitatea Craiova Mihaita Plesan este asteptat marti la Istanbul, unde urmeaza sa semneze un contract cu gruparea Galatasaray, sustine cotidianul Sabah. Potrivit sursei citate, Galatasaray a decis sa il cheme pe Plesan dupa ce mijlocasul camerunez Alioum Saidou a ajuns la un acord cu FC Nantes in vederea unui transfer.

Plesan se va deplasa in Antalya imediat dupa ce va semna contractul cu Galatasaray pentru a se alatura lotului antrenat de Gheorghe Hagi.

Lucescu: "Este greu sa ajunga la nivelul lui Hagi"

Antrenorul echipei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a declarat luni, pe Aeroportul International "Henri Coanda", la plecarea spre Ucraina, ca este greu ca Mihaita Plesan sa ajunga la nivelul lui Hagi. "Hagi la 17 ani era un jucator aproape format. Sa nu uitam ca la 18 ani el era capitanul echipei nationale si la 25 de ani juca la Real Madrid.

Nu putem sa-l comparam pe Plesan cu Hagi", a comentat Lucescu. El considera ca transferul lui Plesan in strainatate poate valora doua, trei milioane de dolari. "Depinde unde se vinde Plesan. Daca se vinde afara, poate sa valoreze si doua, trei milioane de dolari, depinde de potentialul echipei care-l solicita.

In campionatul intern, eu zic ca aceasta suma este exagerata si poate crea mari probleme", a declarat Lucescu.

Mircea Lucescu considera ca Sahtior are prima sansa la cucerirea titlului in Ucraina. "Dinamo este o echipa cu potential, cu foarte multa experienta, stie cum sa joace intotdeauna campionatele, dar sunt convins ca jucatorii mei au o dorinta extraordinara de a castiga titlul", a mai declarat Lucescu.

Comentand transferul lui Cristian Irimia la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a declarat ca este foarte bine ca fotbalul romanesc este apreciat si in alte campionate. "Jucatorii nostri au un nivel ridicat si sunt solicitati, mai ales in partea aceasta a Europei", a mai precizat Lucescu.

Tehnicianul formatiei Sahtior Donetk considera ca in momentul de fata in Europa se duce lipsa de fundasi. "Sa faci transferuri cu jucatori care au fost accidentati si sunt in perioada de recuperare este destul de riscant. Chivu, Mutu, Lobont sau Pancu sunt fotbalisti care, chiar daca au avut o perioada mai slaba, e normal sa fie cautati deoarece se stie la ce nivel de performanta pot ajunge.

In momentul de fata, in Europa se duce lipsa de aparatori. Faptul ca un jucator ca Samuel este dorit in continuare dupa o perioada foarte slaba la Real Madrid spune foarte multe", a mai comentat Lucescu.