Banca de Export- Import a Romaniei EXIMBANK SA pune la dispoziţia exportatorilor, incepand cu luna ianuarie a acestui an, variantele in franceză, germană şi spaniolă a site-ului băncii, www.eximbank.ro , pe langă cea in limba engleză, care funcţionează din septembrie 2003.

„Un site pentru o cerere exigentă!” rămane deviza sub care toţi agenţii economici interesaţi vor putea găsi la această adresă de internet informaţii privind produsele şi serviciile, ultimele noutăţi privind activitatea băncii, situaţia financiară a acesteia, nivelul ratei dobanzilor, cat şi informaţii despre

acordurile de cooperare dintre EXIMBANK şi bănci din Romania sau din străinătate, incheiate pentru a facilita accesul exportatorilor la noi surse de finanţare.

Prin actualizarea informaţiilor despre EXIMBANK in limbile germană, franceză şi spaniolă banca noastră vine in intampinarea solicitărilor partenerilor şi colaboratorilor noştri, pentru care am dorit să facilităm accesul la terminologia de specialitate a EXIMBANK.

In acest moment EXIMBANK este singura instituţie de tip ECA (Export Credit Agency) din sistemul financiar- bancar romanesc care operează atat ca bancă, cat şi ca agenţie de asigurare a creditelor de export.

De la 1 ianuarie 2005 EXIMBANK va desfăşura operaţiuni de asigurare şi reasigurare a creditelor de export pe termen scurt, mediu şi lung numai in contul statului, conform modificărilor aduse Legii nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Export - Import a Romaniei EXIMBANK - S.A.

şi instrumentele specifice de susţinere a comerţului exterior.