Romanul proaspăt publicat in Romania şi semnat de Jonthan Frayen, „Corecţii”, are o poveste de succes mai puţin obişnuită pentru o lansare de carte. Este vorba de... un scandal! Care, cum era de aşteptat, a adus foarte multă publicitate romanului.

Cand şi-a publicat cartea in State, in 2001, Franzen a fost invitat la celebrul show al şi mai celebrei Oprah Winfrey şi a refuzat invitaţia! Ba, mai mult, a fost de-a dreptul jignit şi nici nu s-a sfiit să o arate (altfel cum am fi aflat noi?).

Se pare că replica autorului la propunerea despre care vorbeam a sunat in felul următor: „Eu credeam că scriu literatură serioasă!”

“Corecţii” este o capodoperă tragicomică despre o familie care se făramiţează. După cincizeci de ani ca soţie şi mamă, Enid Lambert doreşte puţină relaxare.

Din nefericire, Alfred, soţul ei, este pe cale de a pierde bătălia cu boala Parkinson, iar copiii au plecat de mult de acasă, in căutarea propriilor catastrofe.

Cel mai varstnic, Gary, pe vremuri finanţist de succes şi familist, face acum eforturi pentru a se convinge pe sine şi pe soţia sa că, in ciuda tuturor aparenţelor, nu suferă de o depresie clinică.

Mijlociul, Chip, a pierdut o catedră academică aproape sigură şi suferă eşec după eşec in noua viaţă profesională. Iar Denise, fiica cea mică, a evadat dintr-o căsnicie dezastruoasă numai pentru a-şi irosi tinereţea şi frumuseţea intr-o aventură cu un bărbat insurat – sau aşa crede mama sa.

Căutand cu disperare un punct luminos in viitor, Enid şi-a stabilit un ţel aproape imposibil de atins: reunirea intregii familii pentru un ultim Crăciun petrecut in casa părintească. O carte relaxantă chiar dacă Sărbătorile au trecut deja.