După lansarea pe marile ecrane a peliculei „Lumea de dincolo” („Underworld”), era timpul să ne aşteptăm şi la o lansare pe DVD. Care e, de multe ori, binevenită, mai ales dacă suntem inconjuraţi de boxe care redau sunetele aproape ca la cinematograf. In plus, nu mai e nevoie de rezervări sau de ajuns undeva la oră fixă.

Filmul este o ficţiune despre vampirii organizaţi intr-un clan secret (loc comun!) condus de aristocraţi moderni şi sofisticaţi, dar care au şi ei, la randul lor, nişte duşmani... de moarte: varcolacii.

Nimeni nu ştie care este originea sangelui lor nemuritor, dar balanţa puterii inclină şi mai sangeros cand o frumoasă războinică-vampir se indrăgosteşte de un varcolac recent transformat, al cărui trecut este un mister.

Kate Beckinsale şi Scott Speedman joacă in această poveste modernă cu scene de acţiune senzaţionale, a cărei intrigă nemiloasă şi pasiune interzisă se desfăşoară pe fundalul unei metropole gotice şi fără varstă. Regia este semnată de Len Wiseman, soţul actritei.