Alianta PNL-PD incearca sa obtina sprijinul in Parlament din partea mai multor deputati si senatori alesi pe listele PSD si PRM, care intentioneaza sa se retraga din grupurile parlamentare ale celor doua partide. Primul pas l-au facut cei 5 reprezentanti ai Blocului National Sindical intrati in Legislativ pe listele PRM si fostul peremist Mihai Lupoi.

Cei sase au parasit partidul condus de Vadim si au anuntat ca si alti parlamentari li se vor alatura. Unul dintre sindicalistii ajunsi in Parlament, Mircea Giurgiu, a declarat ca Blocul National Democrat, partidul infiintat de BNS, negociaza sustinerea Guvernului in schimbul unor functii in administratia publica centrala si locala.

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a subliniat ca discutiile cu nemultumitii din cele doua partide vor fi mai consistente pe masura ce acest grup se constituie, "pe masura ce acest grup doreste sa sustina Guvernul". "Probabil ca acest gest nu poate fi facut mai devreme de inceperea lucrarilor primei sesiuni din aceasta legislatura", a conchis Nicolaescu.

Acesta a precizat ca din analizele care s-au facut numarul deputatilor si senatorilor ar putea ajunge undeva la 25-30.