Lideri ai PSD din judete ale Moldovei considera ca actiunea celor 14 filiale din Transilvania si Banat "este normala" si dovedeste preocuparea pentru modernizarea partidului, presedintele PSD Neamt afirmand ca si liderii din Moldova au avut o intalnire la care au stabilit "cam aceleasi lucruri".

Presedintele PSD Neamt, deputatul Ioan Munteanu, a declarat ca documentul sustinut de 14 filiale PSD din Transilvania si Banat este o "initiativa normala". "Intr-un partid care se respecta, punctul de vedere al acelora care il compun este ascultat. Sunt sigur ca asa va fi si la noi, mai ales ca aceasta initiativa este de bun-simt", a spus presedintele PSD Neamt.

El a spus ca astfel de framantari au fost in "mai toate organizatiile" si sustine ca si presedintii de organizatii din Moldova au avut o intalnire la care au stabilit "cam aceleasi lucruri" pe care le-au anuntat cei din Transilvania si Banat. "Noi nu am facut documente. Cei din Transilvania s-au dovedit a fi un pic mai rigurosi", a spus Munteanu.

El a precizat ca la intalnirea de miercuri, de la Bucuresti, a presedintilor de organizatii judetene cu liderii PSD, se va stabili cum se va actiona in viitor.

Presedintele PSD Suceava, Gavril Marza, a subliniat ca preocuparea nu este numai a celor 14 filiale din Transilvania si Banat, ci a tuturor organizatiilor si ca ar trebui sa fie o preocupare a tuturor membrilor partidului, astfel incat "la Congres sa se vina cu solutiile cele mai viabile ca PSD sa ramana cea mai mare forta politica din Romania".

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat ca aceasta constituie o baza de reformare si de modernizare a partidului. "Sunt personalitati, grupuri, structuri care in permanenta manifesta interes pentru o pozitionare cat mai corecta a partidului in raport cu interesele electorale si de guvernare", a mai spus Buzatu.

Presedintele PSD Botosani, Constantin Contac, a declarat ca este normal ca si in PSD sa fie initiative. El a spus ca este nevoie ca liderii partidului sa ia legatura cu cei din judete, sa faca "munca politica". Tot mai multi lideri de filiale solicita ca PSD sa se debaraseze atat de Ion Iliescu, cat si de Adrian Nastase.