Intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor Constructiilor si Turismului, se arata ca sanctiunile pentru neachizitionarea rovignitei au fost amanate pana la 31 ianuarie, data de la care posesorii de vehicule de transport persoane, autoturisme, microbuze, autobuze si autocare, precum si vehiculele de transport marfa pana la 3,5 tone care nu fac dovada detinerii rovinietei si a documentului

ce atesta plata acesteia vor fi amendate de organele abilitate, respectiv echipele de control ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale si cele ale Politiei Rutiere.

In comunicatul semnat de ministrul de resort Gheorghe Dobre se arata ca in prezent rovinieta poate fi cumparata de la peste 1.120 de locatii, in care 433 de oficii postale, 350 de statii de distributie PETROM, 70 ROMPETROL, 74 MOL si 76 de subunitati ale Companiei de Drumuri.

Incepand de maine, 14 ianuarie, rovinietele vor fi distribuite si in alte 70 de statii OMV, iar de luni, 17 ianuarie, la 46 de sucursale CEC din intreaga tara. Pentru achizitionarea rovinietei sunt necesare: certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a vehiculului in copie sau orginal dupa caz, iar pentru cele cumparate in sistem leasing este nevoie de o copie a contractului.

In comunicatul citat mai sus se precizeaza ca persoanele juridice vor prezenta si certificatul unic de inregistrare a societatii in copie.