Gestul lui Dan Balan, liderul trupei O-Zone, de a inregistra varianta in limba engleza a piesei „Dragostea din tei“, „Mai Ai Hee“ impreuna cu americanul Lucas Prata, fara stirea colegilor lui a dus la destramarea formulei ce le-a adus celor trei moldoveni recunoastere internationala si 1.500.000 de euro in buzunare.

Chiar daca Toderas Arsenie spera ca formatia sa o mai duca macar un an, dupa 2 ani si cinci luni de la infiintare, neintelegerile din trupa O-Zone au pus capac unei retete muzicale simplute, dar de efect. Inca de anul trecut au circulat zvonuri care in timp au fost auzite tot mai des ca ar exista tensiuni intre Dan Balan, Radu si Toderas. S-a dovedit ca gura lumii a avut dreptate.

In urma cu nici o saptamana, Toderas recunostea intr-o scurta declaratie oferita ziarului nostru ca fiecare dintre ei are planuri muzicale solo si aprecia ca grupul va mai trai cam un an.

FIRE INTREPRINZATOARE

Problema a fost ca Balan hotarase deja soarta colegilor fara a se consulta si cu ei. Cu toate ca oficial contractul trupei expira in luna mai a acestui an, Radu a declarat deja ca O-Zone ia o pauza. „Intrebati-l pe Dan ce proiecte are pe viitor. Varianta in limba engleza «Mai Ai Hee» este initiativa lui. Noi am aflat de colaborarea lui din alta parte.

Probabil ca vom reveni dupa aceasta pauza pe care am luat-o“, a declarat miercuri-seara Radu Sirbu, intrebat ce se va intampla cu trupa. Dan s-a folosit de succesul repurtat alaturi de colegii sai pentru a-si construi o alta cariera.

Daca tinem cont de faptul ca Dan a sustinut deja concerte alaturi de Lucas Prata, duetul lor a fost distribuit la posturile de radio americane, iar ultimele editii ale albumului „Dragostea din tei“ lansate pe piata internationala sub marca Ultra Records includ duetul Dan&Lucas „Mai Ai Hee“, este evident ca pe Balan l-a durut direct in cot de ceea ce s-ar putea intampla cu Radu si Toderas.

Amuzant este ca pana si casa de discuri care se ocupa de trupa O-Zone in Romania, Cat Music/ Media Services, habar nu avea despre colaborarea dintre Dan si Lucas. Cel mai probabil acesta si-ar fi facut cunoscute intentiile exact in ziua cand ar fi expirat contractul.

Mai mult ca sigur Dan a simtit ca succesul de care s-a bucurat cu O-zone incepe sa dispara si acum incearca sa gaseasca o alta varianta pentru a scoate bani.