Ultima scumpire a carburantilor a atras atentia Consiliului Concurentei. Fara sa faca vreun anunt in prealabil, toate companiile petroliere de pe piata romaneasca au majorat preturile la benzina, cu 500 - 800 lei pe litru, in primele zile ale anului.

Consiliul Concurentei a solicitat date si informatii cu privire la cresterea preturilor de livrare la pompa ale urmatoarelor societati: SNP Petrom, Lukoil Downstream, Rompetrol, OMV mineraleoel, Agip, Mol Romania Petroleum Products, Shell Romania, se precizeaza intr-un comunicat al institutiei.

Reprezentantii Consiliului Concurentei au cerut totodata, clarificari cu privire la elementele concrete care au determinat cresterea preturilor. Potrivit legii, Consiliul Concurentei va analiza daca deciziile de majorare a preturilor la carburanti efectuate de societatile petroliere sunt sau nu determinate de o eventuala intelegere intre acestea.

In situatia depistarii unor indicii referitoare la astfel de practici anticoncurentiale, autoritatea de concurenta va declansa o investigatie pentru solutionarea spetei.