Pentru Porsche Romania, 2004 a fost un an bun in ceea ce priveste vinzarile. La prosperitatea companiei au contribuit si constructorii cehi cu modelele Skoda, Octavia si Fabia.

VInzArile Skoda pe piata romaneasca au crescut anul trecut cu 19,4% fata de 2003, pina la nivelul record de 7.570 de unitati, se arata intr-un comunicat al importatorului general al marcii, Porsche Romania. Volumul vinzarilor din 2004 a fost de aproape 14 ori mai ridicat decit cel din 1998, anul cind importatorul a lansat noile modele ale marcii in Romania.

Modelul cu cel mai mare succes din punct de vedere al vinzarilor a fost anul trecut Octavia I, masina disponibila pina in anul 2010 sub numele Octavia Tour, cu 3.314 unitati livrate, nivel apropiat de cel consemnat in 2003. Preferata de romani a fost si Skoda Fabia, la care livrarile au crescut cu 25% fata de 2003, ajungind la 2.799 de unitati vindute in 2004.

Piata creste in continuare

In cursul anului trecut, reprezentantii constructorului ceh au anuntat ca vizeaza atingerea, peste doi ani, a unui volum de vinzari de 10.000 de automobile pe an in Romania. Vinzarile Octavia I nu au fost influentate semnificativ de lansarea in luna octombrie a noului model Octavia, care a fost distribuit in 750 de unitati pina la sfirsitul anului trecut.

Potrivit Porsche Romania, cresterea vinzarilor a fost stimulata de investitiile realizate de dealerii Skoda pentru dezvoltarea retelei de showroom-uri si asigurarea serviciilor postvinzare, care au ajuns anul trecut la aproape 14 milioane de euro. Valoarea totala a investitiilor din 1998, anul intrarii Skoda pe piata romaneasca, si pina in prezent este de peste 21 de milioane de euro.

Pina la sfirsitul acestui an, 23 dintre cei 24 de dealeri Skoda din intreaga tara vor avea centre la nivel european, iar totalul investitiilor va fi de 30,2 milioane de euro.

Premiu pentru Skoda Octavia

Potrivit reprezentantilor companiei, vinzarile Skoda vor fi impulsionate in acest an de lansarea modelelor Octavia Combi si Octavia Combi cu tractiune integrala. De la momentul lansarii marcii pe piata autohtona, in urma cu 7 ani, si pina in prezent, Porsche Romania a vindut 26.368 de autoturisme Skoda, majoritatea fiind modelul Octavia.

Noua Skoda Octavia a cistigat prestigiosul Premiu „Volanul de Aur” la Berlin. In ciuda concurentei acerbe, noua Skoda Octavia a cucerit primul loc la clasa medie compacta. Dupa ce a fost evaluata de un juriu format din 27 de membri desemnati de revista „Bild am Sonntag”, noua Octavia a cistigat 3 din cele 8 categorii: spatiu disponibil, raport pret-calitate si finisare.