Armata americana a desfasurat in urma cu cativa ani un program care trebuia sa aiba ca finalitate producerea unei bombe nonletale, care sa provoace haos in tabara inamica. Arma, care a fost poreclita de presa internationala "bomba sexuala", urma sa foloseasca un gaz afrodiziac care ar fi transformat armata adversa intr-o gramada de barbati excitati, in cautare de partener sexual.

Scopul principal al "bombei sexuale" nu era uciderea adversarului, ci inducerea unei stari de indisciplina si de demoralizare a trupelor. Informatia a iesit la iveala dupa ce armata americana a declasificat mai multe documente in care era descrisa amanuntit arma.

Bomba nu folosea explozibil, ci doar elibera un gaz afrodiziac care i-ar fi facut pe soldati sa se excite si sa caute sa intretina relatii sexuale cu colegii lor. Strategii americani voiau ca in acest fel armata inamica sa fie complet dezorganizata si astfel mult mai usor de infrant.

Documentele date pu- blicitatii de o asociatie de lupta impotriva armelor chimice si biologice releva faptul ca au fost luate in considerare si alte optiuni. Spre exemplu, s-a studiat posibilitatea crearii unei arme chimice cu ajutorul careia sa se poata manipula comportamentul roiurilor de viespi si a hoardelor de sobolani.

Insectele si rozatoarele furioase ar fi devastat taberele armatelor inamice. Printre planurile strategilor de la Washington s-a numarat si bomba care face respiratia sa miroasa urat. Arma trebuia sa provoace "halitoza severa si de lunga durata", pentru a-i putea identifica cu usurinta pe membrii gherilelor care s-ar fi deghizat in multimile de oameni.

De asemenea a fost luata in considerare crearea unui gaz care sa faca imposibila expunerea pielii la soare. Planurile au fost inaintate de membrii laboratorului Wright al fortelor aeriene din Dayton, statul Ohio. Planurile facute publice de organizatia civila "Sunshine Project" se pare ca nu au fost niciodata puse in aplicare din lipsa fondurilor.

Dupa publicarea lor pe site-ul "Sunshine Project" armata americana a cerut retragerea lor imediat din cauza faptului ca ar fi putut periclita securitatea nationala.