Premierul israelian Ariel Sharon a anuntat ca a dat mana libera armatei sa lanseze ofensive impotriva militantilor palestinieni.

Anuntul sau survine la doar o saptamana de la alegerea unui nou presedinte palestinian, in persoana lui Mahmoud Abbas.

"Desi conducerea palestiniana s-a schimbat, inca nu am vazut sa se fi luat vreo masura impotriva terorismului”- a declarat Ariel Sharon.

Joi a avut loc un atac in Fasia Gaza in care au fost ucisi sase israelieni.

Imediat dupa atentat, Israelul a intrerupt orice legaturi cu conducerea palestiniana.

Blocaj

Sambata noapte, opt palestinieni au fost ucisi de armata israeliana care a facut o serie de raiduri in Gaza.

“Armata israeliana si serviciile de securitate au primit instructiuni sa ia orice masuri se impun, fara nici un fel de restrictii"- a precizat premierul Ariel Sharon.

"Aceste instructiuni raman in vigoare cata vreme palestinienii nu ridica nici macar un deget impotriva militantismului”.

Noul lider palestinian, Mahmoud Abbas a depus juramantul sambata iar in discursul sau a cerut incetarea focului intre Israel si militanti.

Potrivit unor oficiali palestinieni, Mahmoud Abbas va vizita in urmatoarele zile Fasia Gaza, in incercarea de a convinge gruparile militante sa inceteze a mai ataca tinte israeliene.

Corespondentul BBC la Ierusalim transmite insa ca actiunile premierului israelian Ariel Sharon ar putea complica strategia lui Mahmoud Abbas de a ajunge la un acord de incetare a focului prin negocieri.

Factiunile militante palestiniene au sugerat ca nu vor inceta atacurile decat daca si Israelul face la fel.

Or ultima masura luata de Ariel Sharon pare sa dea de inteles ca acest lucru nu se va intampla.