In show-bizz-ul romanesc apar si se dizolva peste noapte o serie de trupe, insa putini s-au asteptat ca una dintre cele mai cunoscute si in voga trupe romanesti din noul val, "O-Zone", sa faca parte din aceasta categorie efemera.

Se credea ca succesul obtinut si mentinut de celebrul trio, atat in tara, dar mai ales peste hotare, este un bun garant al unitatii celor trei componenti ai formatiei: Dan Balan, Arsenie Toderas si Radu Sarbu. Cu toate acestea, "O-Zone" trece printr-o perioada de criza. Marul discordiei a fost lipsa loialitatii tocmai din partea liderului trupei, Dan Balan.

Dupa cum se stie, acesta a plecat in Statele Unite, spunand ca este in vacanta. In schimb, el a concertat pe cont propriu, alaturi de Lucas Prata, tradandu-si colegii.

Suparati pe minciuna colegului lor, Arsenie si Radu nu vor sa mai cante alaturi de Dan, chiar daca "O-Zone" este legata prin contract cu Media Services/Cat Music, casa lor de discuri, pana in luna mai. Colegii nostri de la saptamanalul monden "Story" au mers pe firul acestui scandal si vin cu mai multe amanunte in numarul lor de astazi.

Casa de discuri ia decizia

Cum era si firesc, Media Services/Cat Music a trebuit sa gaseasca o solutie de compromis care sa multumeasca pe toata lumea.

Dan Popi, patronul casei de discuri in cauza, este perfect constient ca succesul "O-Zone" mai poate fi exploatat inca multa vreme de acum incolo si de aceea, se pare, a ales solutia cea mai simpla: inlocuirea lui Dan Balan cu un alt interpret, care sa se potriveasca formulei "O-Zone".

Claudiu, liber de contract

In prima faza, Popi s-a gandit sa aleaga cel de-al treilea O-Zone printr-un show, cum a fost cel "Alege ASIA", dar la nivel mondial. Asta pentru ca trupa a avut succes cu piesa "Dragostea din tei" in peste 20 de tari.

Aceasta actiune ar fi fost insa prea complicata si ar fi afectat activitatea trupei, ceea ce l-a determinat pe Popi sa opteze pentru alegerea unui cantaret roman cunoscut: Claudiu Mirica , actualul solist al trupei "Stigma. Cum Claudiu nu este legat prin contract nici de "Stigma" si nici cu vreo casa de discuri, drumul este liber. Ramane de vazut daca si el va dori acest lucru.

Variantele de rezerva ar fi: un tanar tot din Chisinau, prieten de-al baietilor, sau un francez propus de cei de afara. Oricum, deocamdata este prea devreme sa se stie care va fi viitorul trupei "O-Zone". Ori fiecare va canta pe cont propriu, ori vor merge mai departe intr-o noua formula.

Cert este ca, cel putin pana nu se lamureste situatia, trupa "O-zone" nu va mai scoate nici un single sau album pe piata.