Grupul Siemens Communications si Microsoft Coorporation au anuntat formarea pe termen lung a unei aliante de marketing si vanzari la nivel mondial pentru lansarea unei familii largi de tehnologii de telecomunicatii.

Cele doua companii isi vor alinia activitatile de dezvoltare a pietei si de vanzari pentru a oferi Microsoft Office Live Communications Server 2005, ultimul produs din familia Microsoft Office System ( nume de cod "Istanbul"), Microsoft Office Live Meeting, portalul de colaborare orientat in totalitate pe HiPath OpenScape si alte solutii de comunicare si colaborare in timp real.

Microsoft Office Live Meeting este un serviciu de conferinta web, in timp ce OpenScape "doteaza" angajatii cu elemente de control al prezentei utilizatorilor si dispozitivelor in domeniul comunicatiilor media multiple.

Lansare – Tastatura cordless si mouse cu laser

Logitech va lansa oficial pe piata primul mouse pe tehnologie laser din lume impreuna cu o tastatura cordless. Tastatura are butoane pentru copiatul si scrisul de CD-uri, dar si butoane audio care pot fi setate pentru posturi de radio pe Internet. Atat tastatura, cat si mouse-ul prezinta controller-e pentru scoll vertical si orizontal. Includ, de asemenea, butoane pentru zoom-ul in documente.

Tastatura Logitech Cordless Desktop LX 700 va fi disponibila in Europa la inceputul lunii martie, la pretul de 99 de dolari.

Telecomunicatii - Peste 400 milioane de abonati in China

Previziunile autoritatilor chineze pentru 2005 arata ca abonatii de telefonie mobila vor atinge totalul de 402 milioane. Numarul abonatilor chinezi de telefonie mobila a ajuns in 2004 la 334 de milioane, o crestere de 65 milioane fata de 2003, arata un raport oficial prezentat de autoritatile de la Beijing.

In ceea ce priveste abonatii de telefonie fixa, numarul acestora a ajuns la 316, o crestere de 53 de milioane in raport cu 2003. Veniturile din telecomunicatii au atins anul trecut suma de 62,9 miliarde de dolari, o crestere de 1,07% fata de 2003.