Anul 2005 debuteaza sub auspicii nefaste cel putin pentru muzica autohtona care la aceasta ora se scalda in scandaluri, batand recordul la capitolul despartiri mai mult sau mai putin neasteptate. Astfel, doua din trupele de top ale momentului si-au spus "Adio!" in primele zile ale anului - Blondy si O-zone, iar o a treia le-a urmat chiar in aceste zile - Stigma.

Tonul a fost dat cu sexoasele de la Blondy, de a caror iminenta despartire cauzata de certurile dintre cele doua blonde se zvonise inca din toamna anului trecut. Au urmat apoi O-zone, singura trupa din Romania care a reusit sa-si faca un renume in Europa, si chiar mai departe.

Liderul trupei, Dan Balan, si-a "concediat" saptamana trecuta cei doi colegi, pe Radu si pe Arsenie, anuntandu-i prin intermediul presei ca O-zone nu mai exista si ca in prezent colaboreaza cu italianul Lucas Prata.

Divortul O-zone mai face insa o victima in muzica romaneasca in aceste zile. Este vorba mai precis de trupa Stigma, care s-a rupt si ea din cauza solistului Claudiu Mirica in urma unor speculatii aparute in presa conform carora acesta ar reprezenta una dintre optiunile pentru refacerea trupei O-zone, alaturi de un prieten de la Chisinau al baietilor si un francez.

Casa de discuri Cat Music care reprezinta trupa O-zone pana in luna mai s-a abtinut ieri sa comenteze informatiile privind o posibila refacere a trupei. Mai mult, nici macar Claudiu Mirica nu a confirmat plecarea sa la O-zone, ci doar despartirea de Stigma, spunand ca inca asteapta un raspuns in aceste zile.

Vestea posibilei refaceri a trupei O-zone cu Claudiu Mirica a creat insa un adevarat scandal in sanul trupei Stigma, care a anuntat ieri in cadrul emisiunii "Dimineata deMenta" de la Radio 21 ca renunta la serviciile fostului solist.

"Eram o marioneta in mainile lor!"

Dupa Paul (cea care a facut parte din prima formula Stigma) si Emanuel, seria plecarilor din trupa "Stigma" continua acum cu Claudiu Mirica.

Acesta a precizat ca decizia de a parasi trupa a fost luata in urma cu doua saptamani, dar ca nu a facut-o publica, ea fiind motivata de relatiile extrem de incordate dintre el si cei care "administreaza afacerea Stigma", respectiv Cornel Sorian si iubita lui, Mirela Retegan (impresarul trupei).

"Plec din Stigma pentru a incheia seria umilintelor, a desconsiderarii mele, dar si ai celorlalti componenti ai trupei", a spus fostul solist de la Stigma, care l-a acuzat pe Sorian ca l-a transformat intr-o marioneta si i-a interzis sa-si faca imagine in presa, "sanctionandu-l" cu salariul pe concert.

Mai mult, Mirica spune ca atat timp cat a activat in Stigma nu a semnat nici un contract, prin urmare este liber sa plece unde vrea. Nu se stie insa care e situatia legala a trupei O-zone la aceasta ora si daca aceasta ar mai putea fi refacuta in conditiile in care Dan Balan a declarat ca proiectul O-zone ii apartine in totalitate de la nume, la muzica.