Presa italiana a considerat ca echipa de fotbal Juventus Torino a dat o mare lovitura pe piata transferurilor, cind a obtinut semnatura atacantului Adrian Mutu.

Desi in Anglia i s-a pus eticheta de drogat, dupa ce a fost depistat pozitiv cu cocaina, atacantul roman nu si-a pierdut admiratorii din Italia, unde a lasat o impresie foarte buna dupa sezonul de exceptie 2002/2003, cind a terminat al doilea in clasamentul golgeterilor, cu 18 reusite pentru Parma. Potrivit site-ului “Sports.

it”, inainte de a semna cu Juventus Torino un contract pe cinci ani, Mutu a avut de studiat o oferta de la AC Milan.

Sursa citata mentioneaza ca gruparea “ros-negrilor” i-ar fi propus romanului o intelegere pe doi ani, cu un salariu net de 4,5 milioane de euro pe sezon! Mutu a optat in cele din urma pentru contractul cu Juventus, urmind sa fie prezentat oficial miine.

Atacantul roman are o intelegere si cu firma de reprezentare “GEA World”, condusa de Alessandro Moggi, fiul lui Luciano Moggi, director general la Juventus Torino, alt motiv pentru care, probabil, a refuzat oferta primita de pe “San Siro”.

Sase luni pentru doza dubla

Federatia Engleza de Fotbal (FA) a fost criticata dur de Chelsea si de presa pentru ca l-a suspendat pe Adrian Mutu numai sapte luni, dupa ce fusese depistat pozitiv cu cocaina. Fara a face public vreun nume, FA a anuntat ca un alt fotbalist a fost suspendat sase luni, dupa ce a picat de doua ori testul antidoping, in organismul sau fiind gasita cocaina.

Jucatorul a fost testat pozitiv la inceputul anului 2004 si audiat in august. Federatia i-a cerut sa vina la o noua audiere in aprilie 2005, dar intre timp a fost din nou gasit dopat, iar federatia l-a suspendat doar sase luni. Aceeasi pedeapsa a primit-o si un jucator care a folosit marijuana si a fost depistat pozitiv tot de doua ori.

Potrivit cotidianului “Daily Telegraph”, cei doi fotbalisti apartin unor echipe din divizia secunda si nu sint folositi ca titulari.