Una dintre cele mai bune pelicule care au lovit piaţa in ultimul an, deşi poate vă veţi mira, tocmai pentru este foarte probabil să nu fi auzit de ea. Si aruncată undeva, „pe un colţ de etajeră„, vorba cantecului, există şi mai multe şanse să scape atenţiei dumneavoastră.

Nu o să vă spunem despre ce este vorba, fiindcă, de data aceasta, chiar este păcat să aflaţi dinainte.

Cateva coordonate, insă, merge să vă oferim. Joel (Jim Carey) este şocat de faptul că prietena sa Clementine (Kate Winslet) şi-a şters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relaţii. in disperare de cauză, Joel apelează la inventatorul ciudatei proceduri de „spălare” a creierului, Dr.

Mierzwiak (Tom Wilkinson) şi ii cere să ii şteargă şi lui din memorie amintirile despre Clementine.

insă, pe măsură ce amintirile dispar, Joel incepe să-şi redescopere dragostea pentru Clementine şi organizează o „evadare” din procedura pe care Mierzwiak şi asistenţii săi (Mark Ruffalo, Elijah Wood, Kirsten Dunst) se chinuie să o ducă la bun sfarşit.

Au fost angajaţi, acum nu mai dau inapoi! Regia ii aparţine lui Michael Gondry şi poate vă interesează să ştiţi că titlul, lung cum nu aţi văzut de multe ori, este de fapt un vers din poemul “Eloisa to Abelard”, al lui Alexander Pope.