Ministrul Justiţiei, Monica Macovei a dezaprobat marţi, in cadrul unei conferinţe de presă, decizia CSM cu privire la desemnarea in funcţia de secretar general, respectiv, secretar general adjunct a lui Ion Popa şi a lui Ilie Picioruş.

Numirile celor doi s-au făcut in urma votului secret al celor 18 membri CSM.

Controversele ce planează asupra celor doi sunt legate de implicarea in dosarele privindu-I pe disidentul Gheorghe Ursu şi procurorul Cristian Panait.

Ministrul Macovei afirmă că numirile lor in CSM aduc prejudicii imaginii justiţiei, iar opinia publică ar trebui să fie mai bine informată in legătură cu aceste persoane, cu atat mai mult cu cat credibilitatea justiţiei trebuie să fie intactă, dacă se doreşte reforma ei: ''Nu vreau să pun in discuţie vinovăţia

lor, ci credibilitatea lor''. In privinţa colaborării dintre CSM şi Ministerul Justitiţei, Macovei a subliniat faptul că se doreşte a exista o bună cooperare, dar aşteaptă corectitudine şi responsabilitate din partea CSM.

Ion Popa si Ilie Piciorus sunt cunoscuti drept apropiati ai Rodicai Stanoiu, fost ministru al Justitiei in Cabinetul Nastase.