Liderul palestinian Mahmud Abbas a plecat ieri dimineata in Fasia Gaza pentru a negocia cu liderii factiunilor extremiste palestiniene incetarea atacurilor asupra Israelului, transmite Rompres.

Inainte de inceperea intalnirii, Mahmud Abbas si-a exprimat optimismul ca va putea ajunge la intelegere pe cale amicala cu liderii extremisti si ii va putea convinge sa puna capat atacurilor anti-israeliene. In acest timp, parca pentru a-l sfida, militanti palestinieni au lansat 12 obuze de mortier asupra coloniilor evreiesti din Fasia Gaza. Din fericire nu s-au inregistrat victime.

"Apelurile de a opri operatiile de rezistenta impotriva inamicului sionist nu sunt obligatorii pentru noi si nu ii reprezinta decat pe cei care le-au emis", a afirmat, intr-un comunicat, Jihadul islamic.

Moderatul Abbas se afla intre ciocanul cererilor Israelului de a utiliza la nevoie si forta pentru a opri atacurile de rachete si mortiere, si nicovala gruparilor extremiste, care l-au amenintat cu razboiul civil daca ii impiedica in comiterea operatiilor anti-israeliene.